Kokkivirtuoosien kahden kattauksen Henksun Safkaa -tapahtuma Merimaskussa

Henksun Safkaa -tapahtuma järjestetään Merimaskun Rantamakasiinissa osana Turun ruokaviikkoja.

NAANTALI.

Suomen ja maailman hienoimmista keittiöistä tutut keittiömestarit Antti Vahtera, Pekka Terävä ja Petteri Luoto kokoontuvat 17. kesäkuuta grillaamaan Naantalissa sijaitsevalle Merimaskun Rantamakasiinille menun, jossa tarjolla on kesäisiä makuja lähituottajilta. Kyseessä on kahden kattauksen tapahtumapäivä, jonka yhteydessä terassilla live-musiikista vastaa Morris.

Kokkivirtuoosien lisäksi rannassa hyörii omien sanojensa mukaisesti tiskarina Pauli Aalto-Setälä. Tapahtuma on nimetty kokkikolmikon oman podcastin, Henksun Safka -ohjelman mukaisesti. Aalto-Setälän rooli podcastissa on pitää jutustelu ainakin osittain aiheessa. Grillauksen ohessa on tarkoitus nauhoittaa myös podcastia, joten pelkästään tiskaamiseen Aalto-Setälä ohjelman juontajana ei ehdi keskittyä.– Tämä ajankohta tarjoaa sesongin parhaimmat raaka-aineet, joita on ilo valmistaa merellisissä maisemissa ja tunnelmissa. Merimasku ja lähisaaristo on meille kaikille ollut lähellä sydäntä lapsuusvuosista lähtien ja näille sijoille on aina hienoa palata ja varsinkin kun pääsemme porukalla yhdessä valmistamaan kesäisiä ruokia, kertoo Helsingissä ravintola Oloa luotsaava Pekka Terävä.– Päivän menu rakentuu niin, että alkuruokia on kolme erilaista. Tarjolla on varhaisperunasalaatti Esko Lehtosen tuottamista perunoista, klassinen katkarapuleipä Toast Skagen ja tomaatti-mozzarellasalaatti ”Caprese”. Pääruoaksi ulkona avotulella grillattua mureaa Lihaliike Jokisen häränrintaa, lisäkkeenä varhaiskaali Cole Slawia, grillattuja varhaisvihanneksia ja yrttivoita. Jälkiruoaksi tuoreita mansikoita ja sitruunalla maustettua  kermavanukasta, Terävä kertoo päivän menusta.Tapahtuman järjestää Merimaskun Rantamakasiini -ravintola yhteistyössä kokkien kanssa. Kyseessä on kokkikolmikon ensimmäinen live -esiintyminen grillin ääressä, joten järjestäjätkään eivät vielä tiedä mitä kaikkea on luvassa.– Katsotaan miten homma toimii, mielenkiinto tapahtumaa kohtaan on ainakin ollut suurta. Mukaan pääsee varaamalla paikat etukäteen. Ainakin tämä on taas kerran jotain uutta ja hiukan erikoista, mitä Naantalissa ja Merimaskussa ei ole ennen nähty. Itsekin odotan kyllä mielenkiinnolla, mitä nämä palkitut ja menestyneet gastronomian kuninkaat grillin uumenista lauantaina lautasille loihtivat, totaa Ville Vuorio Merimaskun Rantamakasiinilta.

Henksun Safkaa järjestetään Naantalin Merimaskussa osana Turun ruokaviikkoja, jotka ovat levittäytyneet 5.–18. kesäkuuta koko Varsinais-Suomen alueelle.

Turun Seutusanomat