Aurinko Golfin huippulupaus Saku Ellilä saavutti SM-hopeaa

Miesten reikäpelin mitalistit Saku Ellilä, Oskari Nikku ja Eetu Isometsä.

GOLF

Aurinko Golfia edustava 17-vuotias Saku Ellilä voitti viime viikolla pelatussa miesten reikäpelin SM-kisoissa hopeaa. Kolmen päivän aikana urakoidussa kilpailussa Ellilä voitti viisi ottelua ja taipui vasta loppuottelussa Golf Talmaa edustavalle Oskari Nikulle.

Vielä juniorisarjoissa pelaavalle Ellilälle saavutus on todella kova. Golfliiton alle 18-vuotiaiden Team Finland -maajoukkuevalmennusryhmäänkin valittu nuori pelaaja lunastaa lupauksia golfin huipputasolla jo näin nuorena pelaajana.

Golfin Suomen reikäpelimestaruudet pelattiin hurjista korkeuseroistaan tunnetulla Muuramen kentällä Keski-Suomessa. Koska isot korkeuserot tekevät kentästä raskaan etenkin viime viikon helteissä, on viiden ottelun voittaminen kolmessa päivässä hurja suoritus myös fyysisesti.

Finaalissa Nikku onnistui voittamaan Ellilän luvuin 4/3, eli kun kierrosta olisi ollut jäljellä vielä kolme väylää, Nikku johti tavoittamattomasti neljän reiän erolla. Tällöin kierrosta ei reikäpelissä enää pelata loppuun, kun ottelun voittaja on ratkennut.

Reikäpelissä pelataan perinteisesti mies miestä vastaan, ja paremman tuloksen kullakin reiällä tehnyt pelaaja voittaa aina kyseisen reiän.

Saku Ellillä voitti matkallaan loppuotteluun Antti Valjakan, Eetu Sipposen, Jonatan Jolkkosen, Leevi Hellbergin ja Sampo Ståhlin.