Varissuon Työ ja Toiminta ry mukana Askelia voimaan -hankkeessa

Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:n Majanummen toimitila.
Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:n Majanummen toimitila. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

TURKU.

Varissuon Majanummen toimitilassa vietetään hyvinvointipäivää tiistaina 6. kesäkuuta. Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:n tiloissa kello 12–15 pidettävän tapahtuman järjestävät yhteistyössä Askelia voimaan -hanke ja Terveyttä työttömille -toiminta.

Hyvinvointipäivässä on paikalla myös Turun kaupungin liikuntapalvelut. Ohjelmassa on terveysmittauksia, terveys- ja sosiaalipalveluohjausta, tietoa alueen liikuntamahdollisuuksista ja pihapelejä. Tapahtuma on avoin kaikille toiminnasta kiinnostuneille.

Varissuon Työ ja Toiminta VT ry on kumppanina Työttömien Keskusjärjestön valtakunnallisessa Askelia voimaan -hankkeessa (2022–2025). STEA-avusteinen hanke keskittyy tukemaan pitkäaikaistyöttömiä terveellisissä elintavoissa, etenkin liikunnassa ja ravinnossa.

Askelia voimaan -hankkeen laajempana tavoitteena on edistää työttömien hyvinvointia ja toimintakykyä ja sitä kautta työllistymistä. Toiminta keskittyy kahdeksalle pilottipaikkakunnille, joista Turku on yksi.

Turusta mukana on myös toinen yhdistys, Turun Seudun TST ry. Hankkeessa kehitetään yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja tarjotaan työttömille matalan kynnyksen elintapaohjausta kasvokkain ja etänä. Hankkeessa on koulutettu työttömien yhdistyksiin hyvinvointitsemppareita pitämään elintapa-asioita esillä ja perustamaan liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää vertaistoimintaa. Varissuon Työ ja Toiminta VT ry:ssä on kaksi koulutettua hyvinvointitsempparia.

Työttömien Keskusjärjestöllä on myös Terveyttä työttömille -toimintaa, jonka tavoitteena on parantaa heikossa työmarkkina-asemassa olevien työttömien ohjautumista sosiaali- ja terveyspalvelujen piiriin ja tukea heidän työ- ja toimintakykyään.

Toiminnassa työskentelee toimintakoordinaattorin lisäksi sosiaalityöntekijä ja terveydenhoitaja, jotka tapaavat työelämän ulkopuolella olevia työikäisiä ympäri Suomen. Työntekijät tiedottavat työttömien terveystarkastuksista, sosiaali- ja terveyspalveluista ja asiakasmaksulain 11 § soveltamisesta pienituloisilla asiakkailla.

Toiminnalla tuetaan yhdistyksiä paikallisten yhteistyöverkostojen rakentamisessa esimerkiksi kutsumalla tarpeen mukaan koolle viranomaisia ja paikallisia sote-työntekijöitä.

Turun Seutusanomat