Turkuseura tuo kauppatorille koko perheen ilmaisohjelmaa osana Turun ruokaviikkoja

Nappe Naakan etsintäpartio vauhdittaa Turun kauppatorin pelipäivää. Mukana menossa Nappe Naakka ja Rairai Riikinkukko. Kuva: Ari Heinonen.
Nappe Naakan etsintäpartio vauhdittaa Turun kauppatorin pelipäivää. Mukana menossa Nappe Naakka ja Rairai Riikinkukko. Kuva: Ari Heinonen.

Pelipäivässä tutustutaan kauppatorin peleihin sekä osallistutaan Turku-muistipeliturnaukseen. Maksuttomassa tapahtumassa on luvassa myös jäätelömaistiaisia ja Nappe Naakan show. 

TAPAHTUMAT.

Turkuseura osallistuu Turun ruokaviikoille 5.–18.6. järjestämällä lapsille oman pelipäivän Turun kauppatorilla keskiviikkona 7. kesäkuuta kello 10–13.

Tapahtumassa pääsee testaamaan torilla olevia pelejä, kuten shakkia ja pöytätennistä, sekä osallistumaan Turku-muistipeliturnaukseen. Torin kioskeissa on tarjolla ilmaisia jätskimaistiaisia.

Pelipäivässä pääsee osallistumaan lisäksi Nappe Naakan etsintäpartioon, jossa voi testata haarukanmetsästystaitoja.
Turkuseura järjestää pelipäivän osana Turun ruokaviikkoja. Kuva: Hanna-Maria Sjöbring.
Turkuseura järjestää pelipäivän osana Turun ruokaviikkoja. Kuvassa Turkuseuran järjestösihteeri Katriina Pakkanen, vapaaehtoiset Ulla Kaarnavaara ja Leena Suominen, toiminnanjohtaja Kati Leskinen ja Nappe Naakkaa esittävä Aleksi Kauppinen. Kuva: Hanna-Maria Sjöbring.

Nappe on kadottanut Suomen herttuattaren Katariina Jagellonican lahjoittamat haarukat eikä löydä niitä kaikkia yksin.

Etsintäpartio perustuu Turkuseuran julkaisemaan Lasten matkaopas Turkuun – Nappe Naakan matkassa -kirjaan, jossa seikkaillaan Turussa ja ratkotaan tehtäviä. Kirja on myynnissä tapahtumassa.

Nappe Naakka viihdyttää kävijöitä kello 10.30 ja 11.30. Tapahtumassa kuullaan muun muassa Napen kuuluisa rock-kappale.

– Kesäinen kauppatori, naakkameininki, pelit ja jäätelö tarjoilevat takuuvarmasti onnistuneen tapahtuman, sanoo Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen.

Kauppatorin pelipäivän kruunaa torisääntöjen julkistaminen murteella: ”Muista osta kukkasi kottis!”

Turun kaupunki on työstänyt torin myyjille ja asiakkaille säännöt, jotka Turkuseura on kääntänyt Turun murteelle. Paikalliskielelle käännettyjen sääntöjen julkistaminen tapahtuu torilavalla kello 12.

– Olemme valikoineet säännöistä 10 ja kääntäneet ne. Olen varma, että ne herättävät hilpeyttä ja ilostuttavat, vaikka sääntöjä ovatkin, sanoo Leskinen.

Pelipäivä on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Tapahtuma on maksuton.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

• Ensimmäistä kertaa järjestettävillä Turun ruokaviikoilla kaupunki täyttyy monipuolisista ruokatapahtumista.

• 5.–18.6. toteutettavat ruokaviikot ovat rakentuneet Turun ruokakentän toimijoiden halusta esitellä kaupungin rikasta ravintolakulttuuria Michelin-tähtien jakotilaisuuden yhteydessä.

• Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet jaetaan tänä vuonna Turussa 12. kesäkuuta.