Saara-Sofia Sirénistä kansanedustajaryhmän puheenjohtaja

Saara-Sofia Sirén (edessä) valittiin Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmän puheenjohtajaksi. Kuva: Malla Rannikko-Laine.

POLITIIKKA

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmä kokoontui alkaneella kaudella ensimmäisen kerran ja valitsi keskuudestaan puheenjohtajat. Puheenjohtajaksi valittiin Saara-Sofia Sirén (kok.) Turusta ja varapuheenjohtajiksi Vilhelm Junnila (ps.) Naantalista sekä Saku Nikkanen (sd.) Salosta. Valinnat olivat yksimielisiä.

– Kiitän kollegoita luottamuksesta. Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmän työllä on vahva pohja ja historia, josta on hyvä jatkaa yhteistyön rakentamista. Pitkään kansanedustajaryhmän puheenjohtajana toimineen Ilkka Kanervan tavoin haluan vaalia rakentavaa yhteistyötä. Meillä on merkittäviä yhteisiä tavoitteita, joita on tärkeä tavoitella puoluerajat ylittäen yhdessä, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén sanoo.

 

Kasanedustajaryhmässä keskusteltiin alkavan vaalikauden keskeisistä maakunnan edunvalvonta- ja hallitusohjelmatavoitteista.

– Kaikkiin maakunnalle hyödyllisiin hankkeisiin on tärkeä sitoutua yhdessä. Tunnin juna ja Turun kehätien parantaminen Raisiossa tulisi saada liikkeelle pian, varapuheenjohtaja Vilhelm Junnila totesi.

– Ensimmäisen kauden kansanedustajana olen etuoikeutettu saadessani luottamusta ryhmän varapuheenjohtajaksi. Varsinais-Suomen kärjistä tärkeä on esimerkiksi Saaristomeri, joka tarvitsee nyt konkretiaa edetäkseen, varapuheenjohtaja Saku Nikkanen muistuttaa.

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmään kuuluu 17 kansanedustajaa, joista neljä on uusia. Ryhmä valitsi puheenjohtajiston keskuudestaan kahdeksi vuodeksi. Valinnat on mahdollista tehdä uudelleen vaalikauden puolessa välissä.