Raision Loimu pelasi itselleen ottelupallon perjantaille

Raision Loimu kuva Hannu Tuominen
Keskiviikon 22.3. ottelu Kerttulassa päättyi Raision Loimun kotivoittoon luvuin 3–0. Kuva: Hannu Tuominen.

LENTOPALLO.

Raision Loimu ja Hurrikaani-Loimaa jatkoivat hienoa puolivälieräsarjaansa keskiviikkona 22. maaliskuuta Raisiossa. Aiempien otteluiden tapaan yleisöä oli jälleen yli 900, mutta tuhannen katsojan raja jäi vielä rikkomatta. Otteluun lähdettiin 1–1 tasatilanteesta, joten voittajalle oli luvassa ottelusarjan ”ottelupallo” perjantaiksi Loimaalle.

Ottelun avauserä tarjosi kevään parasta lentopalloa verkon molemmin puolin. Loimu onnistui pitämään lopussa komennon itsellään hakkuri Joonas Jokelan johdolla ja se taisi lamaannuttaa Hurrikaania vähän, sillä toinen erä oli heti alusta alkaen Loimun hallussa. Ainoastaan erän puolivälissä Hurrikaani sai hetkellisesti juonesta kiinni.

Toinenkin erä päättyi Joonas Jokelan hyökkäykseen, jota edelsi libero Aatu Kulmala hyvä puolustus. Tasaisesti edenneen kolmannen erän, ja samalla koko ottelun, ratkaisi syöttövuorollaan Eetu Mäki. Hänen pitkäksi venyneen syöttövuoron aikana tuli muutamakin ässäsyöttö ja Hurrikaani ehti käyttää molemmat aikalisänsä. Kahden ensimmäisen erän tapaan kolmannen erän viimeisen pallon naulasi Kerttulan parkettiin Joonas Jokela.

– Hyvä tunnelma ja on mukava pelata tuollaisen yleisön edessä. Ei saatu omaa peliä missään vaiheessa kulkemaan ja vastustaja tappoi, tappoi ja tappoi. Kaikilla osa-alueilla pitää parantaa perjantaille, jos halutaan voittaa, kommentoi Hurrikaanin Nooa Marttila pelin jälkeen.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin siis Loimun kotivoitto luvuin 3–0 (25–22, 25–17, 25–20) ja ottelusarja sekä välieräpaikka ovat katkolla Loimulle perjantaina 24.3. Loimaalla. Loimu järjestää otteluun bussikuljetuksen, joka lähtee Raision kaupungintalolta kello 17. Ilmoittautumiset meilitse: info@raisionloimu.fi.

Ottelun paras pistemies oli kolmeen erään peräti 24 pistettä takonut Loimun hakkuri Joonas Jokela. Virkaveli Kristers Dardzans teki verkon toisella puolella vain 10 pistettä ja jäi tehoissa pakkaselle kahden pisteen verran. Hurrikaanin paras pistemies oli yleispelaaja Nooa Marttila, jolle kirjattiin 11 pistettä. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisistä otteluista puuttuneet pelaajansa takaisin kokoonpanoon, mutta Loimun puolella epäonni jatkui vielä, kun libero Esko Vuorinen kaatui seuraavana sairastuvalle. Hänen tonttinsa hoitivat tyylikkäästi Aatu Kulmala ja Eemeli Kouki.

– Varmaan meiltä tämän sarjan tasaisin peli. Pystyttiin pitämään oma taso ja pelattiin järkevä syöttöpeli. Vuorisen Esko oli sairaana, mutta Eemeli ja Aatu hoitivat tontin erittäin hienosti. Se on hyvä nähdä, että seuraavat kaverit paikkaavat tilaisuuden saadessaan, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Turun Seutusanomat