Nutturlan Makasiiniteatterin 40-vuotisjuhlat käynnistyvät lastennäytelmällä

Nutturlan Makasiiniteatteri 40 vuotta.
Nutturlan Makasiiniteatterin 40-vuotisjuhlavuosi alkaa Nousiaisten työväentalo työviksellä lasten- ja nuortennäytelmillä maalis–huhtikuussa. Kesällä siirrytään tutusti Kollin makasiiniin. Kuva: Nutturlan Makasiiniteatteri.

Nousiaislaisen harrastajateatterin juhlavuoden ohjelma alkaa lasten- ja nuortennäytelmillä työviksellä. Kesällä on luvassa perinteisesti kesäteatteria Kollin makasiinissa. 

TEATTERI.

Nousiaisten Nutturlan Makasiiniteatteri täyttää 40 vuotta tänä vuonna. Juhlavuosi starttaa ensi viikolla lastennäytelmän myötä. Huhtikuussa ovat vuorossa nuorten ryhmän esitykset, joiden jälkeen siirrytään tuttuun tapaan Kollin makasiiniin kesänäytelmän pariin. Syksymmällä juhlat jatkuvat toistaiseksi vielä nimettömän murhamysteerin ensi-illan yhteydessä.

– Tämän vuoden ensimmäisessä kokouksessa hallitus päätti tehdä perustajajäsenistämme Risto ja Irma Harneesta kunniajäseniä. Heidän ansiollisen toimintansa myötä voimme tänäkin vuonna olla mukana tekemässä ja kokemassa omassa kunnassamme teatterin taikaa, kertoo Nutturlan Makasiiniteatterin Riia Bergring, jolla on menossa 20. vuosi teatterin puheenjohtajana.
– Olen vieraillut muun muassa Mikkelin Työväen näyttämöpäivillä tammikuussa, ollut mukana tekemässä Suomen Harrastajateatteriliiton hallituksen strategiatyötä eduskuntatalolla liiton puheenjohtaja Paula Risikon kutsumana ja ehtinyt käydä myös muiden harrastaja- ja ammattiteattereiden esityksiä katsomassa, Bergring lisää.

Lasten ryhmän tämänvuotinen näytelmä on nimeltään Prinsessan syntymäpäivä.

Näytelmässä prinsessa Karlan 10-vuotissyntymäpäivä lähestyy ja hänellä on eräs tietty lahjatoive isälleen ja äidilleen, mutta meneekö kaikki suunnitelmien mukaan?

Raisio-Opiston ja Nutturlan Makasiiniteatterin lasten teatteriryhmän pienoisnäytelmä on kirjoitettu lasten ideoimien hahmojen pohjalta. Näyttämöllä nähdään Vilho Peippo, Alisa Tähtinen, Minni Rättö, Josefina Suna, Aino Haavisto, Ella Marku, Nestori Merenlehto, Maisa Metsälampi, Emma Tähtinen, Emily Rose, Heta Launiainen, Anni Taipalus ja Nanna Alarotu.
Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Riia Bergring

Esitykset ovat Nousiaisten työväentalo työviksellä 28.3. ja 29.3. kello 18 sekä 2.4. kello 15. 

Nuorten ideoiden pohjalta kirjoitetussa komediallisessa murhamysteerissä selvitellään Scheissenbergin kartanossa tapahtunutta murhaa.

Etsivätoimisto Kolmen kimpan arki rullaa vajaamiehityksellä, sillä toimiston kolmas pyörä on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Toimiston arki kuluu selvitellessä Anschlagin kaupungin asukkaiden mysteereitä, kunnes heidät kutsutaan Scheissenbergiin. Onnistuuko Etsivätoimisto Kolmen kimppa saamaan kiinni murhaajan ja löytyykö kolmas pyörä?

Rooleissa ovat Jerry Ekman, Niilo Jalonen, Olivia Kalluinen, Ronja-Olivia Kipinoinen, Hanna Kylli, Minna Lampola, Onni Lehto, Tristan Lindgren, Emma Peltola, Erin Rummukainen, Eeli Sainio, Elias Teuri, Sofianna Vetikko ja Elli Wallenius. Ohjaaja Riia Bergringin apulaisohjaajana toimii Iida Virtanen.

Esitykset pidetään työväentalolla 12.4., 18.4. ja 19.4. kello 19 sekä 16.4. kello 15.

Juhlavuoden kesänäytelmässä palataan teatterin alkuaikoihin ja vanhaan suomalaiseen komediaan.

Nutturlan Makasiiniteatterin ohjelmassa oli pitkään lähes poikkeuksetta kotimaisia näytelmiä: klassikkoja ja muutama arkistojen kätköistä löytynyt harvinaisuus. Viime kesinä on nähty useampi farssi niin ulkomaalaisista kuin kotimaisista teksteistä.

Kollin makasiinissa tehdään perinteistä, konstailematonta teatteria yleisöä hemmotellen. Makasiinilla nähdään Serpin eli Seere Salmisen 50-luvulla kirjoittama avioerokomedia Isän vanha ja uusi, jossa vanha suola alkaa janottaa vaimonsa aiemmin hylännyttä miestä. Arkkitehti Mauri Pekanpää on vaihtanut vaimonsa nuorempaan.

Avioliitto parikymmentä vuotta nuoremman Babsin kanssa kuitenkin nitisee liitoksissaan, sillä Mauri ei oikein enää jaksaisi Babsin pintaliitoelämää. Entiseen sihteeriinsä hurahtanut Mauri alkaa miettiä, olisiko vanhassa sittenkin vara parempi. Ex-vaimo Armi alkaa taas kiinnostaa Mauria, mutta Armilla on jo omat kuvionsa. Soppaa hämmentävät myös pariskunnan aikuiset lapset, jotka eivät suhtaudu isän mielenmuutokseen täysin neutraalisti.

Esityskausi: 21.6.16.7.2023.

Turun Seutusanomat

 

 

Tiesitkö?

• Nutturlan Makasiiniteatteri on Suomen Harrastajateatteriliiton
ja Työväen Näyttämöiden Liiton jäsen.
• Teatterilla on keskimäärin 3–4 ensi-iltaa ja noin 30 näytäntöä vuodessa.
• Vilkasta koulutustoimintaa.
• Pukuvuokraamo Nousiaisten Kalliopohjalla.