Koulutus tulevaisuuden rakentajana -vaalipaneeliin voi osallistua etänä

Eduskuntavaalit 2023
Koulutus tulevaisuuden rakentajana -vaalipaneelia voi seurata paikan päällä Educariumissa tai etäyhteydellä Turun yliopiston luentotallennusjärjestelmän Echo360:n kautta.

Pitääkö suomalaista koulutusta uudistaa ja jos niin miten? Tähän teemaan pureudutaan Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan vaalipaneelissa.

EDUSKUNTAVAALIT.

Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan järjestämässä vaalipaneelissa pureudutaan koulutusaiheisiin. Torstaina 9.3. kello 15–16 Educariumissa järjestettävä tilaisuus on kaikille avoin ja sitä voi seurata myös etänä.

Koulutus tulevaisuuden rakentajana -vaalipaneeliin osallistuvat Eeva-Johanna Eloranta (sd.), Silvia Koski (ps.), Pauli Aalto-Setälä (kok.), Perttu Helin (kesk.), Sofia Virta (vihr.), Li Andersson (vas.), Sandra Bergqvist (r.), Mirja-Riitta Sjöholm (kd.) ja Satu Paananen (liik.). Mukaan on kutsuttu edustajat kustakin viime vaaleissa kansanedustajapaikkoja saavuttaneista puolueista.

Keskustelun moderaattoreina toimivat väitöskirjatutkija Kaisa Korpinen ja Larimatti Teelmäki. Avaussanat pitää kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Jukka Husu.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n viime vuonna julkaiseman indikaattorijulkaisun mukaan suomalaisten nuorten koulutustaso on laskenut alle OECD-alueen keskitason. Suomessa korkeakoulutettujen osuus on pysynyt ennallaan, mutta kansainvälisesti korkea-asteen koulutuksen saaneiden osuus on kasvanut huomattavasti.

Keskusteluteemojen ideointiin ovat osallistuneet tiedekunnan väki, niin henkilökunta, opiskelijat kuin normaalikoulujen oppilaatkin, valmistellut koulutukseen liittyviä kysymyksiä eduskuntavaaliehdokkaille. Paneelissa käsitellään tiedekunnan koulutuksen ja tutkimuksen näkökulmasta keskeisiä kysymyksiä liittyen ajankohtaisiin haasteisiin, kuten osaamistason nostamiseen.

Eduskuntavaalipaneelia pääsee seuraamaan etäyhteydellä Turun yliopiston verkkosivuilta löytyvän linkin kautta.

Katariina Mäkinen-Önsoy