Mynämäen lukion abiturientti Melissa Pajunen on Vuoden Nuori 2022

Mynämäen Vuoden nuori 2022
Melissa Pajunen palkittiin 1. maaliskuuta Mynämäen Vuoden nuorena 2022.

MYNÄMÄKI.

Melissa Pajunen, 18, on valittu Mynämäen kunnan Vuoden Nuoreksi 2022. Mynämäen lukiossa viimeistä vuotta opiskeleva Pajunen toimii 4H-vaikuttajanuorten puheenjohtajana.

Hän matkusti 4H-vaikuttajanuorten ryhmän mukana marraskuussa Brysseliin EU-parlamenttiin tapaamaan MEP Mauri Pekkarista. Vaikuttajanuoret jättivät vierailullaan Pekkariselle esityksen nuorten positiivisten työkokemusten lisäämisestä.

– Kaikenlainen vaikuttaminen kiinnostaa minua kovasti! Nuorten asioista sydäntäni lähimpänä ovat mielenterveyden ja erityisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen sekä työllistyminen. Lisäksi luonnonsuojelusta on tullut minulle yhä tärkeämpää 4H-toimintaan osallistumiseni myötä, Pajunen toteaa.

Aktiivinen nuori on pyörittänyt ystäviensä kanssa myös kahta eri 4H-yritystä.

– Taipaleeni 4H-yhdistyksessä alkoi vuonna 2019 Taimiteko-hankkeen kautta. Siitä heräsi kiinnostus 4H-yrittäjyyttä kohtaan. Minulla oli yhden kaverini kanssa ensin pieneläin- ja lastenhoitoa sekä siivouspalveluita tarjonnut yritys nimeltä Tehotytöt, jonka jälkeen perustin toisen ystäväni kanssa video- ja valokuvausyrityksen, Pajunen kertoo.
– Tulevaisuuden töiden kannalta on tärkeää tutkiskella ja kokeilla eri aloja, mikä olisikaan se oma juttu. 4H-yritystoiminta antaa mielestäni nuorelle hienon väylän hankkia työkokemusta sekä tienata vähän rahaa, lisää Pajunen.

Abiturienttina Pajusen on lähiaikoina pitänyt tehdä isoja päätöksiä jatko-opintojensa suhteen.

– Sosiaalisena persoonana haluaisin työskennellä ihmisten – ja erityisesti lasten parissa, joten aion hakea nyt kevään yhteishaussa erityisopettajan opintoihin. Opettajan työ on ollut haaveenani lapsesta saakka. Koen, että työni pitää olla monipuolista, ja sitä opettajana työskenteleminen todella on, Pajunen sanoo.
– Sitä en vielä osaa sanoa, että kuuluuko yrittäjyys jollain tavalla tulevaisuuden suunnitelmiini, jatkaa Pajunen.

Palkinnot jaettiin Mynämäen kunnan palkitsemistilaisuudessa viikko sitten.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

• Kasvatus- ja sivistyslautakunta valitsee vuosittain Vuoden Nuoren tai Vuoden nuorisoryhmän. Vuoden Nuoren tulee olla 15–29-vuotias, hyväkäytöksinen, toiset huomioonottava, omatoiminen, opinnoissaan kohtalaisesti menestyvä sekä harrastustoiminnassa aktiivisesti mukana oleva. Vuoden Nuori voi olla myös ryhmä nuoria. Vuoden Nuorta voivat ehdottaa kaikki kuntalaiset, järjestöt ja yhdistykset, kylätoimikunnat, opettajat ja oppilaskunnat ja vastaavat.