TechTurku Week käynnissä

TechTurku Week / Turku Business Region.
TechTurku Week -tapahtumakokonaisuuden organisoinnista vastaa Turku Business Region. Kuva: Turku Business Region.

TechTurku Week -tapahtumassa julkistetaan Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan myöntämä Vuoden ICT-teko -palkinnon saaja sekä ICT-kyselyn tulokset.

TURKU.

Turun seudun teknologista osaamista ja verkostoja esittelevä tapahtumaviikko TechTurku Week järjestetään tänä vuonna 12:nnen kerran. Hybriditapahtumassa yhdistyvät kiinnostavat esitykset ja keskustelut, innovaatiokilpailut ja virtuaalinen matchmaking. Tilaisuudet järjestetään valtaosin Kupittaan tiedepuiston alueella. Osa tapahtumista myös striimataan.

Turun seudun vahvuus syntyy eri toimialojen ja korkeakoulujen kiinteästä yhteistyöstä: verkostoituminen käy Turussa helposti. Viikon aikana syvennytään tähän yhteistyöhön, sen tuloksiin ja tulevaisuuteen: pureudumme uusimpien tutkimusten aiheisiin ja niiden sovelluskohteisiin teollisuudessa.

Viikon teemoina ovat muun muassa terveysteknologia, digitalisaatio ja kyberturvallisuus, valmistava teollisuus sekä merenkulun tekniikka. Ohjelmassa ei ole pelkkää uusimpiin teknologioihin tutustumista, vaan yhtä tärkeää on verkostojen ja liiketoimintamahdollisuuksien laajentaminen. Virtuaalinen matchmaking on auki 14.–15. maaliskuuta. Tapahtumakokonaisuuden organisoinnista vastaa Turku Business Region.

TechTurku Week -kokonaisuuteen kuuluu esimerkiksi torstain 9.3. kello 9–10.30 Teema-seminaari, jonka aiheena on Vihreä ICT kilpailuvalttina.

Seminaarin ensimmäisen puheenvuoron pitää Suomen Google Cloud -maajohtaja Markus Hongisto, jonka aiheena on digitaalisen CO2-jalanjäljen pienentäminen, kestävät arvoketjut ja ESG-datan hyödyntäminen. Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n (TIEKE) Antti Sipilä kertoo ICT-laitteiden kierrätettävyydestä sekä laitteiden kiertotaloudesta ja käyttöiästä.

Seminaarissa julkistetaan myös Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan myöntämä Vuoden ICT-teko -palkinnon saaja sekä julkaistaan vuosittaisen ICT-kyselyn tulokset.

Kaikki TechTurku Weekin tapahtumat ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia, mutta osa tilaisuuksista edellyttää ennakkoilmoittautumista. Vihreä ICT -tilaisuuden ilmoittautumislinkki löytyy täältä.

Turun Seutusanomat