Turun Tiedepuistoon valmistui kaupungin suurin pysäköintilaitos

ParkCity
ParkCity Turun Tiedepuistossa. Kuva: Turun Teknologiakiinteistöt.

Turun Tiedepuistossa avataan torstaina 19.1. ParkCity, joka tuo helpotusta alueen pysäköintitilanteeseen. ParkCityssä voi pysäköidä ilmaiseksi tammikuun loppuun asti.

TURKU.

Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttama ParkCity on valmistunut suunnitellusti aikataulussaan. Kymmenkerroksisen ja noin tuhatpaikkaisen ParkCityn on tarkoitus sujuvoittaa pysäköintiä Turun Tiedepuistossa.

– Pysäköintipaikkojen määrä ei ole vastannut alueen kasvua. Alueelle on keskittynyt paljon työpaikkoja, urheiluareenoita sekä viimeisimpänä Turun päärautatieasema parin vuoden ajaksi. Alueen kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa. Haluamme osaltamme helpottaa Turun Tiedepuistossa päivittäin liikkuvien arkea, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Miika Tuominen.

YIT:n rakentama moderni pysäköintilaitos on näyttävä maamerkki niin Turkuun saapuville kuin kaupungissa asuvillekin. Sen suunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit.

– Olemme hyvin tyytyväisiä rakennuksen rohkeaan muotokieleen ja värimaailmaan. Haluamme, että rakennuksillamme on sielu ja että ne herättävät mielipiteitä. Jo nyt ParkCityn voimakkaat värit sinisestä keltaiseen ja harmaaseen ovat saaneet aikaan keskustelua. Meille on myös tärkeää, että rakennus erottuu muista. Onhan se pysäköintilaitos, joten sen tulee olla helposti löydettävissä, Tuominen sanoo.

ParkCity avataan yleisölle 19. tammikuuta kello 6.

Sen pysäköintitoiminnoista vastaa monipuolisista liikkumisen palveluistaan tunnettu Aimo Park. Pysäköinti on ilmaista 1. helmikuuta saakka.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden tutustua ParkCityyn. Lisäksi testaamme laitteita ensimmäisten päivien ajan. Laitokseen tulee uusinta teknologiaa edustava kamerapysäköinti eli kortteja tai lippuja ei tarvita. Kaikki asiointi onnistuu yhdellä sovelluksella, kertoo Aimo Parkin Turun aluepäällikkö Tero Hyökki.

Uusi pysäköintilaitos palvelee useita asiakasryhmiä. Kupittaan juna-asemalle on laitoksesta katettu kulkuyhteys, joten ParkCity toimii liityntäparkkina. Myös alueella asioivat ja työskentelevät hyötyvät parkkitilasta ja latauspisteistä.

– ParkCity kokoaa yhteen paitsi pysäköintiä tarvitsevat, myös sähköauton latausta etsivät. Laitoksessa on kaikkiaan 20 sähköauton latauspistettä. Lisäksi ParkCitystä löytyy jatkossa myös sähköinen yhteiskäyttöauto. Se on etenkin kaupungeissa suosiotaan kasvattanut, ekologinen liikkumisen muoto, Hyökki kuvailee.

Turun Tiedepuistossa ParkCityn avautuminen tulee näkymään pysäköintipaikkapulan helpottumisena. Laitos pyrkii vastaamaan paitsi nykyiseen paikkapulaan myös uusiin tarpeisiin.

– Olemme rakennuttaneet Turun suurimman pysäköintilaitoksen hyvästä syystä. Tiedepuistosta on kasvamassa Turun tärkein liikenteen solmukohta tulevien kehityshankkeiden ansiosta. ParkCity mahdollistaa pysäköinnin sujuvuuden nyt ja tulevina vuosina, Miika Tuominen summaa.

Turun Seutusanomat