Saaristomme esittäytyy yhteisosastolla Matkamessuilla

Matka Nordic Travel Fair -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. Kuva: Heidi Koivunen.

MATKAILU.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, Matkamessut järjestetään tauon jälkeen 20.–22.1. tammikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Suomen Saaristo (Finnish Archipelago) -yhteisosastolla ovat mukana Ahvenanmaa, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Naantali, Parainen, Pori, Rauma, Salo, Taivassalo, Turku ja Uusikaupunki.

Tulevalle viikonlopulle ajoittuvat Matkamessut nostavat matkailun ilmiöt, kohdevinkit ja tarjoukset valokeilaan. Luvassa on kansainvälistä tunnelmaa, ajankohtaisia aiheita ja elämyksiä 70 eri maasta. Kotimaan alueella esitellään ennätyksellinen määrä uusia yksilöllisiä matkailupalveluja. Messut alkavat 19.1. ammattilaispäivällä ja jatkuvat yleisötapahtumana viikonlopun yli.

Matkamessujen matkailututkimuksen ja lomamatkaennusteen 2023 mukaan 55 prosenttia suomalaisista suunnittelee matkustavansa vuonna 2023 ulkomaankohteisiin, mikä osoittaa edelleen elpymisen merkkejä. Kotimaanmatkojenkysyntä on myös korkealla 70 prosentin tasolla, vaikka viime vuosien ennätyksiin ei päästä. 

– Matkailun elpyminen alkoi viime vuonna ripeästi. Alaa koettelevatnyt huolet hintojen noususta ja kuluttajien luottamuksesta omaan talouteen. Tunnelma alalla on kuitenkin luottavainen, sanoo SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti tiedotteessa.  

Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen uskoo, että pitkään jatkunut matkakuume saa suomalaiset suunnittelemaan lomamatkoja ja nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta Messukeskuksessa.

– Matkamessut on matka itsessään. Se on oiva tapa tutustua kohteisiin ja kulttuureihin sekä saada vinkkejä kasvokkain, Haatainen jatkaa.  

Kotimaan matkailu on ollut viime vuosina suomalaisten suosiossa ja se on vauhdittanut uusien matkailupalvelujen syntyä. Matkamessuilla 2023 esitellään ennätysmäärä uusia tai uudistettuja matkailukohteita, tarinallisia majoituspalveluja, kahviloita, ravintoloita, tapahtumia, museoita sekä aktiviteettitarjontaa.

Viime vuosilla on ollut kotimaan matkailuun erittäin positiivinen vaikutus. Suomi näyttäytyy Matkamessujen kävijöille nyt todella monipuolisena ja houkuttelevana matkailumaana. Tarjolla on nyt aikaisempaa enemmän inspiroivia, etätyötä tekeville varustettuja majoitusvaihtoehtoja, iloitsee Matkamessujen myyntipäällikkö Rea Sandström.

Matka 2023:n ja SMALin matkailualan yrityksille suunnatun vastuullisuuskilpailun (Sustainable Travel Competition) finaali on Matkamessuilla 20. tammikuuta. Jaossa on Suomen Messusäätiön myöntämä 6 000 euron palkintoraha, joka voidaan tuomariston päätöksellä jakaa myös voittajien kesken.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Matkamessut pähkinänkuoressa:

• järjestetään 35:n kerran Matkamessut -nimellä

• järjestetty edellisen kerran tammikuussa 2020

• yli 850 näytteilleasettajaa 70 eri maasta

• noin 7500 m2