Naantalin joulunavausviikonloppu on täynnä toimintaa

Naantalin joulunavaus. Seutusanomien kuva-arkisto.

NAANTALI. Naantalin joulunavaustapahtuma järjestetään torstaina 1. joulukuuta Naantalin torilla. Tilaisuuden ohjelmassa on tuttuun tapaan trumputus, kaupungin tervehdys, Naantalin Tuikun julkistaminen, joulupukin vierailu, Muumit sekä kello 18–20 puuro-, glögi- ja piparitarjoilua. Lisäksi joulunavajaisissa ovat mukana tänä vuonna Halinallet.

Perjantaina 2.12. alkavat Naantalin Joulumarkkinat Naantalin Kylpylän edustalla jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on myös joulukäsitöiden myyntiä Amandiksessa, Naantalin museon joulunäyttely ja museokauppa Säsongin joulu, joulujuna, joka liikennöi säävarauksella tasatunnein kylpylän ja Vanhankaupungin ja torin välillä (lähtö kylpylästä tasalta kello 11–15), Tapani Kiipan perinteinen joulunäyttely Taidehuoneella sekä Visit Naantalin opastettu Joulukävely (15 €/hlö), lisätietoja ja varaukset täältä.

Saariston joulutunnelmaa koetaan Röölässä lauantaina 3.12. ja Naantalin vanhusneuvoston järjestämät joulumyyjäiset Naantalin kaupungintalolla sunnuntaina.

Samaan aikaan Itsenäisyydenpuistossa, Mannerheiminkadulla vietetään perinteistä Lasten Joulua kello 12–15. Samaan aikaan Vanhalla Raatihuoneella on luvassa jouluista ohjelmaa sekä kirpputori. Kolmelta iltapäivällä Naantalin kirkossa lauletaan Kauneimpia joululauluja.

Joulunavausviikonlopun jokaisena päivänä voi osallistua Kaunein joulukuusi -kilpailuun Naantalin Kylpylässä, tutustua Itsenäisyydenpuiston jouluseimeen sekä kuulla kirkontornista kello 18 kajahtava joulusoitto.

Tapahtumien järjestämisestä vastaavat Visit Naantali, Naantalin Yrittäjät, Naantalin Kylpylä, Naantalin kaupunki, Naantalin Kulttuuritaloyhdistys, Röölän kylätoimikunta, Naantalin vanhusneuvosto ja Naantalin seurakunta.

Naantalin jouluisessa ohjelmassa on lisäksi esimerkiksi reserviläisjärjestöjen perinteinen Joulutulet-tapahtuma 8.12. kello 18, jossa hiljennytään joulun odotukseen ja muistutetaan meitä, mistä joulun arvokas juhla on peräisin. Naantalin Reservinaliupseerit järjestävät tapahtuman nyt jo 28. kerran Naantalin kirkkopuistossa.

Merimaskussa sijaitsevan Taattisten tilan Tallin vintillä 11.12. pidettävissä joulumyyjäisissä voi tehdä mukavia löytöjä pukinkonttiin tai joulupöytään. Tallin vintillä on myynnissä muun muassa villasukkia, laatikoita, käsitöitä, maalauksia, keramiikkaa ja hunajaa.

Tonttujen jäljillä -joulunäyttely on esillä Naantalin museon Hiilolan rakennuksessa 30.12. asti. Hiilolan porvariskodin huoneissa tonttuja tavataan monenlaisissa jouluvalmisteluissa. Jotkut leipovat, toiset nikkaroivat leluja tai paketoivat lahjoja. Onpa joku tontuista myös tarkkailemassa, kuinka ihmiset kohtelevat toisiaan – ollaanko sitä oltu kilttejä?

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

• Naantalin Kylpylässä Joulumarkkinoiden aikaan startanneeseen Korein kuusi -kisaan ehtii osallistua vielä 18. joulukuuta mennessä. Pääpalkintona on majoituslahjakortti kahdelle hengelle Naantali Spahan ja lisäksi mukana olevien yhteistyökumppaneiden yllätyspalkintoja. Kilpailun tulokset ja arvonnan voittajat julkistetaan 22. joulukuuta.

• Itsenäisyydenpuistoon rakennettua Naantalin jouluseimeä saadaan ihailla tuttuun tapaan ensimmäisestä adventtisunnuntaista aina 14. tammikuuta asti.

 

Juttuun lisätty 2.12. kello 19.40 tietoa muista Naantalin joulutapahtumista.