Joulupuu-keräys tekee jälleen hyvää

Paikkakuntakohtaiset osallistumisohjeet löytyvät Joulupuun paikalliskeräykset-sivulta.

JOULU. Joulupuu-keräyksellä kerätään jälleen joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille, jotka saattaisivat muuten jäädä kokonaan ilman joululahjoja. Kaikki keräykseen tuodut lahjapaketit toimitetaan esimerkiksi paikallisen sosiaalihuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille.

Airiston Nuorkauppakamari ry:n alueella Kaarinassa ja Mothers in Business Varsinais-Suomen toimesta Turussa järjestettävät keräykset ovat käynnissä 11. joulukuuta asti. LC Naantali-Raision, LC Naantalin, LC Naantali-Tawastin, LC Raisio-Martinuksen, LC Raision ja MLL Maskun alueen keräys päättyy sen sijaan 5. joulukuuta.

Joulupuu ry ja Kotimaanapu toteuttavat eJoulupuu-keräyksen ajalla 1. marraskuuta – 26. joulukuuta. eJoulupuu-keräys mahdollistaa rahalahjoitusten teon, sillä Joulupuu-keräyksiin ei oteta vastaan rahalahjoja, ainoastaan fyysisiä joululahjoja ja lahjakortteja.

Voittoa tavoittelematon ja sitoutumaton Joulupuu-keräys on järjestetty ympäri Suomen jo vuodesta 2000 alkaen. Jokainen Joulupuu-keräys toteutetaan paikallisesti oman paikkakunnan järjestäjätiimin toimesta. Keräysten järjestämisestä vastaavat eri puolella Suomea esimerkiksi Nuorkauppakamarit, Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset, Lions Clubit tai Joulupuu ry:n yrityskumppanit.

Keräyspisteet ovat paikkakunnasta riippuen esimerkiksi kauppakeskusten auloissa, yritysten julkisissa tai yksityisissä tiloissa. Lista kaikista keräyspisteistä ja niiden käytännöistä löytyy täältä. Joulupuu-toimintaa valvoo, koordinoi ja kehittää Joulupuu ry.

Katariina Mäkinen-Önsoy