Rasekoon vuoden 2022 yrittäjä-oppisopimusopiskelija -palkinto

Rasekon johtava rehtori Maria Taipale ja vuoden 2022 yrittäjä-oppisopimusopiskelija Peppi Palmroth. Kuva: Raseko.

Valtakunnallisessa kilpailussa palkittiin yrittäjän ammattitutkinnon suorittanut
raisiolainen kampaamoyrittäjä Peppi Palmroth. 

KOULUTUS. Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry) julkisti keskiviikkona 16. marraskuuta vuoden 2022 palkitut oppisopimustoimijat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista.

Vuoden 2022 yrittäjä-oppisopimusopiskelija Peppi Palmroth. Kuva: Raseko.

Tunnustusta jaettiin viidessä eri kategoriassa: vuoden oppisopimusopiskelija, vuoden oppisopimustyönantaja, vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden mentori ja vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelija. Viimeksi mainitun kategorian voiton vei Rasekossa yrittäjän ammattitutkintoon opiskellut raisiolainen kampaamoyrittäjä Peppi Palmroth. Muiden kategorioiden palkitut ovat Varsinais-Suomen ulkopuolelta.

– Olen iloinen siitä, että lähdin opiskelemaan yrittäjyyttä oppisopimuksella yrityskumppanini kehotuksesta. Sain paljon tärkeää tietoa ja osaamista yrittäjyydestä ja sen vaatimuksista, erityisesti kirjanpidon, vakuutuksien, kannattavuuden ja muiden talousasioiden suhteen, Studio Fresaa yrityskumppaninsa kanssa luotsaava kampaaja Palmroth kertoo.
– Opiskeleminen työn ohella oli sujuvaa ja sain koulutuksesta irti jopa enemmän kuin odotin, Palmroth lisää.

Rasekon johtavan rehtorin Maria Taipaleen mukaan oppilaitoksessa ollaan ylpeitä Palmrothin saavutuksesta.

– Raseko on halunnut erityisesti panostaa oman toiminta-alueemme yrittäjien koulutukseen. Nuori ja taitava yrittäjä jaksaa kehittää itseään ja yritystään ja ansaitsee tunnustuksensa, Taipale toteaa.

Oppisopimusopiskelu on maksutonta ja opiskelija voi suorittaa tarpeidensa ja aikataulujensa mukaan koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

– Yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella omaan ammattialaansa tai yrittäjyyteen liittyvän tutkinnon. Usein yrittäjillä tavoitteena on saada lisäosaamista esimerkiksi johtamiseen ja esimiestyöhön, tuote- ja palvelukehitykseen tai talouden hoitamiseen, kertoo koulutuspalvelupäällikkö Jaana Paunonen Rasekon oppisopimustoimistosta.

Opso ry on jakanut tunnustusta esimerkillisille oppisopimuslaisille vuodesta 2016 lähtien. Kilpailun valintaraatiin kuuluivat tänä vuonna opetusneuvos Mari Pastila-Eklund opetus- ja kulttuuriministeriöstä, koulutusasiantuntija Marja Vartiainen Suomen Yrittäjistä ja johtava asiantuntija Saku Lehtinen AMKE ry:stä.

Oppisopimuspalkintojen jakaminen on osa valtakunnallista Oppisopimusviikkoa, jonka aikana ammatillisen koulutuksen järjestäjät ympäri Suomen organisoivat koulutusmuotoon liittyviä tapahtumia. Oppisopimusta juhlistettiin tänä vuonna 3.–9. lokakuuta.

Palkitut julkaistiin 16. marraskuuta OKM:n valtakunnallisen ammatillisen koulutuksen seminaarissa Joensuussa. Lisää tietoa oppisopimuspalkinnoista löytyy täältä.

Turun Seutusanomat