Mietoisissa lasten hyväntekeväisyyspikkujoulut ja valoisa kuusijuhla

Mynämäen Mietoisissa asuva Susanna Revo järjestää paikallisia oman kylän tapahtumia kaikenikäisten iloksi. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Susanna Revon järjestämissä hyväntekeväisyyspikkujouluissa lapset valmistavat joulukortteja ja pipareita paikallisiin hoivakoteihin joulun alla toimitettavaksi. Samalla tehdään koristeita kuusijuhlaa varten.   

MYNÄMÄKI. Kylätalo Mietolassa vietetään lauantaina 26. marraskuuta kello 11.30–17 lasten omia pikkujoulujuhlia.  Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä hyväntekeväisyystapahtuma levittäytyy sekä Mietoisten kylätaloon että sen edustalle.

Tilaisuuden organisoinnista vastaa mietoislainen Susanna Revo, joka aikoo jatkossakin tuoda kylälle erilaisia tempauksia.

– Tarkoitukseni on järjestää tapahtumaa tasapuolisesti kaikenikäisille, mutta erityisesti paikalliset lapset ja vanhukset kaipaavat tekemistä ja virikkeitä. Siksi haluamme huomioida nämä kaksi ryhmää joulunajan tilaisuuksissa, Revo sanoo.

Pikkujouluissa lapset pääsevät tekemään hyväntekeväisyysaskareita.

Tapahtumassa valmistetaan joulukortteja Koivulehdon ja Häävuoren palvelukeskusten asukkaille sekä piparkakkuja Kuivelakotiin toimitettavaksi.

– Vien ne samalla kun menen palvelukeskuksiin esiintymään joululauluineni. Hyväntekeväisyysvaroin hankitaan Koivulehdon palvelukeskukseen joululahja, jonka tarkoitus on tuoda asukkaille iloista mieltä joulunalusviikoille, kertoo Susanna Revo.

Pikkujoulujen ohjelmaan kuuluu yhteisiä joululaulutuokioita, joulupukin vierailu, tonttujumppaa, buffet, arpajaiset ja Mietolan pihapiiriin avautuva Vanhan ajan joulu -teemainen tonttujen luontopolku.

Tapahtumassa valmistetaan myös kuusenkoristeita, jotka ripustetaan Mietoisten yhteisessä juhlassa 22.12. pienen kuusen oksille.

– Kuusijuhlaa täällä ei ole aiemmin järjestetty, mutta nyt meillä tulee sellainen olemaan kylätalon pihalla, Revo iloitsee.

Artistin uraa aloitteleva Revo on alkanut pitää lasten muskareita kotonaan.

– Maanantain aamupäivämuskari on 1–3-vuotiaille, kun taas tiistaisin iltapäivällä kokoontuu 4–6-vuotiaiden ryhmä ja torstaina 7–12-vuotiaat, hän kertoo.

Ensimmäiset biisinsä kesällä julkaissut Susanna Revo on ehtinyt tehdä musiikkivideonkin debyyttikappaleelleen Kesäpäivää. Lisäksi häneltä on ilmestynyt Pohjoistuuli-niminen laulu.

– Loppuvuoden aikana julkaisen vielä kaksi joululaulua Aattoillan hämärä ja Jouluntaika. Niihinkin kuvataan vielä musiikkivideot näinä päivinä. Tavoitteena on saada kappaleet tuoreeltaan radiosoittoon, esimerkiksi Jouluradioon. Muitakin kanavia olen kysynyt, mutta Jouluradio vaikuttaa olevan avoimin väylä aivan uudelle musiikille ja laulajalle, Revo toteaa.
– Yksityisten palvelutaloesiintymisten lisäksi pidän myös kaikille avoimen ja vapaan joululaulukonsertin Mietoisissa, Revo lisää.

Revo on hämillään, kuinka alkutekijöissään oleva laulajanura on lähtenyt näin nopeasti liikkeelle. Aloituksesta kun on vasta alle vuosi.
– Ensi vuoden puolella on niin ikään kaikkea mukavaa luvassa. Tunnetun sanoittajan Sana Mustosen kirjoittama kappale Tunne näkee päivänvalon alkuvuodesta. Tunne käsittelee aiheeltaan tyttöjen välistä ystävyyttä, joka jalostuu rakkaudeksi. Lisäksi tulossa on Laiturilla-niminen biisi.
– Jatkan myös tapahtumien järjestämistä Mietoisissa ensi vuoden puolella, Revo lupaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Revon kuulumisia voi seurata YouTube-kanavalla, joka löytyy hänen artistinimellään Susanna Revo. Jos kiinnostus heräsi osallistua esimerkiksi lasten hyväntekeväisyyspikkujoulujen sponsoriksi, niin tapahtuman järjestäjään saa yhteyttä sähköpostitse: laulaja.susanna@gmail.com.