Pikku Vampyyri seikkailee Hirvensalon Nuorisoteatterissa

Pikku Vampyyrissä lavalla ovat muun muassa Anna Källi, Jonna Kallioniemi, Eino Pohjavirta, Joona Pyökki, Randa Markula ja Kaisa Olsoni. Kuva: Frans Rinne.

TEATTERI. Turun Hirvensalon Nuorisoteatterissa sai 16. marraskuuta ensi-iltansa Sommer-Bodenburg-Spengerin luomaan kirjasarjaan perustuva kutkuttavan kauhistuttava seikkailunäytelmän Pikku Vampyyri.

Pikku Vampyyri on ennen kaikkea tarina erityisestä ja ennakkoluulottomasta ystävyydestä. Kouluikäinen Anton kohtaa eräänä iltana huoneessaan ihan oikean vampyyrin – Rydiger Von Sclottersteinin. Kun selviää, että vampyyrin aikeet ovat ystävälliset, alkaa Antonilla elämänsä seikkailu. Hän saa tutustua maailmaan, johon aikuiset eivät usko. Yölliset seikkailut hautausmaalla saavat kuitenkin käänteen, kun Rydiger päättää viedä Antonin tutustumaan omaan perheeseensä. Von Sclottersteinien vampyyriperheen hurjat, mutta kutkuttavan hauskat jäsenet sekoittavat pian Antoninkin elämän. Jännitystä tihentää vielä Antonin vanhempien halu tutustua lapsensa uuteen ystävään Rydigeriin.

Pikku Vampyyri -näytelmä perustuu Angelma Sommer-Bodenburgin luomaan samannimiseen kirjasarjaan, jonka osia on ilmestynyt suomeksi melkein kaksikymmentä. Kirjojen ja näytelmän lisäksi Sommer-Bodenburgin vampyyritarinoista on tehty myös palkittu tv-sarja ja elokuva.

Esityksen kesto on 1 tunti ja 45 minuuttia (sis. väliajan), ja sitä suositellaan kaikille kouluiästä ylöspäin.

Esityskausi: 16.11.–10.12.2022.

Turun Seutusanomat