Turun Mikaelinkirkossa tunnelmoidaan Jarkko Aholan joululaulujen tahdissa

Laulaja-lauluntekijä Jarkko Ahola saapuu kiertueillaan Turkuun. Kuva: Marek Sabogal.

MUSIIKKI.

Rock-tenori Jarkko Ahola saapuu Taivas korkealla -kiertueellaan Turun Mikaelinkirkkoon 15. joulukuuta. Kaikkiaan yhdeksän konserttia käsittävä joulukiertue käynnistyy Mäntsälän kirkosta perjantaina 9. joulukuuta ja päättyy Tampereen Tuomiokirkkoon torstaina 22. joulukuuta.

Kirkkokonserttien lisäksi Ahola on julkaissut kiertueen nimeä kantavan uuden singlen. Jouluinen rakkauslaulu Taivas korkealla on Janne Huttusen säveltämä ja Hanna Johteen sanoittama. Jylhätunnelmainen Taivas korkealla -kappale julkaistiin 11. marraskuuta.

– Äänitimme Janne Huttusen kanssa jouluisia lauluja, ja hän soitti minulle yhdessä sessiossa pianolla hahmottelemansa sävelmän säkeistöpohjaa. Se kuulosti hyvältä ja totta kai ehdotin, että viedään biisi maaliin saakka ja niin syntyi uusi kappale Taivas korkealla, josta myös joulukonserttikiertueeni on saanut nimensä. On hienoa saada repertuaariin täysin originaali teos! Jarkko Ahola kertoo tiedotteessa.

– Kun minua pyydettiin tuottamaan Jarkolle joulumusiikkia, tuli idea tehdä uusi originaali joululaulu. Pyysin Hanna Johdetta kirjoittamaan jylhän ja perinteisen tekstin, joka sopisi Jarkon suuhun ja laulettavaksi. Melodian sävelsin myös Jarkon taipuisa ääni mielessä. Kappale toimii hienosti myös pelkän pianon tai jousien säestämänä, mutta halusin vähän isoa bändisoundia mukaan loppupuolelle biisiä. Esittelin Jarkolle laulun ja ihan muutamalla pienellä muutoksella saatiin kappale toimimaan komeasti, säveltäjä-tuottaja Janne Huttunen sanoo tiedotteessa.

Viime perjantaina Turun Logomossa esiintynyt Jarkko Ahola jatkaa parhaillaan niin ikään Tampereelle huipentuvaa Särmää & Sävyjä -konserttikiertuettaan.

Jarkko Ahola tuli aikoinaan tunnetuksi Teräsbetonin laulaja-basistina ja biisinkirjoittajana. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Ave Maria – Joulun klassikot (2012) on myynyt tuplaplatinaa ja myös sitä seuranneet levyt Suojelusenkeli – Joulun klassikot 2 (2014) ja Romanssi (2016) ovat myyneet platinaa ja kultaa.

Hänen omia biisejään sisältävä albumi Mä tuun suo luo julkaistiin keväällä 2018 ja se nousi suoraan Suomen virallisen listan sijalle 2. Miehen viimeisin Metallisydän-albumi (2019) sisältää sekä suomen- että englanninkielisiä rock-klassikoita.

Viime vuosina Ahola on julkaissut singleinä omat versionsa sekä Pave Maijasen Ikävä-kappaleesta että joulukiertueidensa suosituimpien laulujen joukkoon kivunneesta Walking In The Air -klassikosta. Ahola on esiintynyt myös Elämäni Biisi tv-ohjelman solistina sekä yhdessä oopperalaulaja, baritoni Waltteri Torikan kanssa esiintynyt täydelle Hartwall Arenalle jo kolmena vuotena peräkkäin. Viime vuonna ilmestyi Jarkko Aholan tarinan kertova Mies ja ääni -kirja, jonka on kirjoittanut Tomi Lindblom.

Turun Seutusanomat