SCROOGE-metallimusikaali avaa Sauvon joulukauden

Sauvon Elävän Kulttuurin Seura esittää SELKU-salissa SCROOGE-musikaalin eli upein soundein maustetun tarinan saiturista ja joulun kolmesta hengestä.

TEATTERI. Charles Dickensin rakastettu jouluklassikko Saiturin joulu muuntuu jo toistamiseen Sauvon Elävän Kulttuurin Seuran (SELKU ry) käsittelyssä metallinhohtoiseksi koko perheen musikaaliksi. Musikaali saa nyt siis toisen ensi-iltansa Sauvon Vahtistenmäellä sunnuntaina 20. marraskuuta.

Vuonna 2017 ensi-iltansa saanut SCROOGE-musikaali on kokenut matkan varrella muutoksia niin näytelmätekstin, musiikin kuin työryhmänkin osalta. Tärkein on kuitenkin pysynyt samana: SCROOGE-musikaali on joulunmakuinen koko perheen tarina, joka muistuttaa meitä siitä mistä joulussa on kyse – antamisesta, välittämisestä ja rakastamisesta.

Saidan ja ahneen liikemiehen Ebenezer Scroogen (Wille Heino) päivä menee pilalle, kun hänen veljenpoikansa Fred (Timo Vanhala) saapuu liikkeeseen täynnä joulumieltä. Fredin ohella kunniansa saavat kuulla niin Scroogen uskollinen työntekijä Bob Cratchit (Sami Virta) kuin vähävaraisille lahjoituksia pyytävät rahankerääjätkin.

Scrooge joutuu kohtaamaan tekemiensä valintojen seuraukset, kun hänen edesmennyt liikekumppaninsa Jacob Marley (Santeri Laaksonen) ilmestyy varoittamaan häntä jouluaattoiltana. Millaisia näkyjä saiturille näyttävät menneiden, nykyisten ja tulevien joulujen henget? Entä mitä käy Bob ja Beth Cratchitille (Sari Stenlund) perheineen? Pystyykö saituri muuttamaan elämänsä suunnan ennen kuin on liian myöhäistä?

Yhteensä lähes 20-henkinen työryhmä luo lavalle näyttäviä joukkokohtauksia – koskettavia hetkiä unohtamatta. Musikaalin ohjauksesta vastaa Hannele Moilanen apulaisohjaajanaan Ainokaisa Rantalankila. Yli kymmenen metallisen musikaalinumeron sävellys on Matti Moilasen käsialaa.

Esityksen valosuunnittelun takana on valotaiteilija Tapio Väntsi. Lauluohjauksesta vastaa oopperalaulaja Ann-Marie Heino ja musikaalin askeleisiin näyttelijät opastaa Riitta Lindroos. Musikaali esitetään Vahtisten kulttuuritalon SELKU-salissa. Esityksen kesto on noin kaksi tuntia (sis. väliajan).

Esityskausi: 20.11.2022–6.1.2023.

Turun Seutusanomat