Aura Brass Bandin joulukonsertit kajahtavat Turussa ja Liedossa

MUSIIKKI.

Turun NMKY:n Aura Brass Band esiintyy 3. joulukuuta Turun Martinkirkossa ja 18. joulukuuta Liedon kirkossa. Konserteissa kuullaan perinteisen joulumusiikin lisäksi historiantutkija–tarinankertoja Juhani Kostetia.

Kostet lukee Nobel-kirjailija F.E. Sillanpään painavia edelleen ajankohtaisia Joulusaarnan tekstejä, joissa ”Taata” kuvailee lapsuutensa jouluja ja kertoo myös mietteitä joulun uskonnollisesta sanomasta. Taata eli Frans Emil Sillanpää kirjoitti ja luki joulupakinoita radiossa jouluisin vuosina 1945–1963. Näitä Sillanpään lukemia tekstejä hiljennyttiin suomalaisissa kodeissa kuulemaan usean vuoden ajan.

Tänä vuonna Aura Brass Bandin joulukonsertissa kuultava joulusaarnan teksti on vuodelta 1953. Konsertin sävelet sekä joulusaarnan teksti vievät kuulijansa perimmäisen sanoman äärelle.

Aura Brass Band on jo 10 vuoden ajan esittänyt joulun alla jouluista musiikkia ja Taatan joulupakinoita: ”Joulu, joulu – tuohon tapaan lienen sitä äännellyt silloin tällöin kautta tämän ikäni puhetaitoisen jakson. Se on minulle hieno ja kallisarvoinen sana”.

Turun NMKY:n Aura Brass Band on vuonna 2004 perustettu englantilaistyylinen vaskiorkesteri, jonka soittajisto koostuu innokkaista vaskimusiikin harrastajista ja ammattilaisista. Orkesteri konsertoi säännöllisesti kotikaupunkinsa Turun lisäksi myös muualla Suomessa. Kapellimestarina toimii Hannes Merisaari.

Turun Seutusanomat