Mynämäessä harjoitellaan vesitaitoja joulukuussa

  MYNÄMÄKI.

  Vesisankarit-tapahtuma valtaa Mynämäen uimahallin perjantaina 2. joulukuuta. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja hauskoilla tehtävärasteilla.

  Tapahtumapäivänä kello 17–20 uimahallin altaat ovat täynnä mielenkiintoista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa pelastusliivirasti, sukellusrasti sekä aiheeseen liittyvä tietovisa. Lisäksi kajakkipisteellä pääsee melomaan ilmatäytteisillä kanooteilla. Järjestelyistä vastaavat Mynämäen uimahallin henkilökunta sekä Mynämäen nuoriso- ja liikuntatoimi.

  Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo lähes 300 ympäri Suomen.

  – Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä, sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.

  Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa tänä vuonna järjestettävissä tapahtumissa.

  Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

  Turun Seutusanomat