YK:n lukutaitopäivää juhlitaan paikallisesti rauhan ja ystävyyden Read Hour -tapahtumissa

Lasten ja nuorten säätiö kannustaa jokaista löytämään oman tapansa lukea, sillä se antaa avaimet paremmalle ymmärrykselle maailmasta, muista ja itsestä. Yhteiseen lukutuntiin 8.9. voi osallistua jakamalla lukuvinkkejä, innostamalla muita mukaan sosiaalisessa mediassa hashtagilla #ReadHour sekä vierailemalla paikallisissa tapahtumissa.

TAPAHTUMAT. Read Hour juhlii lukemista YK:n lukutaitopäivänä 8. syyskuuta ja haastaa koko Suomen osallistumaan yhteiseen lukutuntiin kello 19–20. Tänä vuonna Read Hour -tunnin aikana luetaan ja kuunnellaan teoksia, joista välittyy rauhan ja ystävyyden sanoma.

Lasten ja nuorten säätiön järjestämän kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat tänä vuonna Moomin Characters, Storytel ja WSOY.

Naantalin museon Humpissa luetaan yhdessä kello 17–18.30 omaa tai museon käsikirjastosta lainattua kirjaa. Tempaukseen voi osallistua jakamalla kuvan itsestään kirjan kanssa somessa hashtagilla #readhournaantali! Päivityksiä jaetaan Naantalin kaupungin sometileillä.

Naantalin kaupunginkirjasto on poikkeuksellisesti avoinna torstaina kello 20 saakka. Tapahtumatila Riutassa sivistysjohtaja Kimmo Kuusimäki ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vilhelm Junnila lukevat otteita Tove Janssonin Muumipappa ja Meri -kirjasta kirjaston viimeisen aukiolotunnin aikana.

Tämän vuonna kampanjassa luetaan ja kuunnellaan teoksia, joista välittyy rauhan ja ystävyyden sanoma. Naantalin kirjaston somekanavista saa vinkkejä eri-ikäisille suunnatuista rauhaa ja ystävyyttä käsittelevistä kirjoista sekä naantalilaisten nuorten kirjavinkkejä!

Turun kaupunginkirjasto osallistuu Read Hour -tuntiin jakamalla lukusuosituksia ja lukemiseen liittyviä tuokioita sosiaalisen median kanavissaan.

Read Hour Livessä kello 10 innostetaan nuoria lukemaan. 45 minuuttia kestävää lähetystä voi seurata YouTubesta. Programmet är tvåspråkigt.

Suorassa lähetyksessä muun muassa jaetaan lukuvinkkejä, nähdään Biolapset-yhtyeen esitys, julkistetaan Read Hour -palkinnon saaja ja törmätään muutamaan muumihahmoon teatterin kulisseissa. Nuorten laatimassa ohjelmassa käsitellään millaista on spoken word ja miten se syntyy, sekä mitä kaikkea tekemistä nuorille löytyy kirjastosta. Linkki lähetykseen löytyy täältä.

Muuhun lukutuntiin liittyvään materiaaliin, kuten Tove Janssonin Kertomus näkymättömästä lapsesta -novelliin, voi tutustua täällä. Moomin Characters tarjoaa kaikille Read Houria viettäville mahdollisuuden tutustua kertomukseen maksutta.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Lukutuntiin liittyvät julkaisut löytyvät sosiaalisesta mediasta tunnisteella #ReadHour