Paikallispuolustusharjoituksen yleisötapahtuma Naantalin torilla

Seutusanomien kuva-arkisto.

TAPAHTUMAT. Paikallispuolustusharjoitus Naantali-Raisio 22 on käynnissä Naantalin ja Raision kaupunkien alueella 4.–9. syyskuuta. Harjoitukseen osallistuu sotilaita Porin prikaatin lisäksi Merivoimien esikunnasta, Rannikkolaivastosta, Satakunnan lennostosta, Ilmasotakoululta ja 2. Logistiikkarykmentistä. Varsinais-Suomen alueen reserviläisiä harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 550. Varusmiehiä harjoitukseen osallistuu noin 450.

Harjoituksen yhteydessä keskiviikkona 7. syyskuuta järjestetään viranomaisten yhteinen toritapahtuma Naantalin torilla kello 10–14. Paikalla on tuolloin tavattavissa harjoitukseen osallistuvia viranomaisia kalustoineen ja muun muassa koiranäytös sekä koiran esittely. Paikalta löytyy myös Sotilaskotiauto kuuluisine sotkumunkkeineen. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen yleisötapahtuma.

Harjoituksen aikana eri puolilla Naantalia ja Raisiota näkyy harjoitukseen kuuluvaa kalustoa sekä aseistettuja sotilaita. Ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa pyritään välttämään, mutta harjoitus voi aiheuttaa hetkellisiä liikennekatkoksia ja meluhaittaa. Harjoitusampumatarvikkeita käytettäessä meluvaara-alue on huomioitu.

Naantali-Raisio 22 -harjoitus on yksi kuudesta Maavoimien johtamasta paikallispuolustusharjoituskokonaisuudesta, joita järjestään kaksi kertaa vuodessa ympäri Suomen.

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Porin prikaatin sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla: #naantaliraisio22 #paikallispuolustus #porpr.

Turun Seutusanomat