Raision perhe- ja sosiaalipalveluille uudet tilat torin laidalta

RAISIO. Raision perhe- ja sosiaalipalveluiden uudet tilat avautuivat keskeisellä paikalla Raisiontori 7:ssä syyskuun alussa. Muutos koskee perhetyön, lastensuojeluyksikön ja perhe- ja aikuissosiaalityön yksiköitä.

Muutto uusiin toimitiloihin tukee vuonna 2021 yhdistyneiden perhepalveluiden ja aikuissosiaalityön yksiköiden yhteisiä tavoitteita. Uudet tilat valmistuvat syyskuun alkuun mennessä ja Raisiontorille muuttaa kaikkiaan noin 50 henkilöä.

Raision perhe- ja sosiaalipalveluiden johtajan Sami Salmivirran mukaan tilan hankinta mahdollisti kaupungin kannalta järkevät ja tarkoituksenmukaiset tilaratkaisut ottaen huomioon sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtymisen hyvinvointialueelle.

– Olimme onnekkaita, että Raision keskustassa oli vapaana toimitila keskeisellä sijainnilla. Pienillä muutoksilla saimme tilan vastaamaan moderneja ja nykyaikaisia sosiaalihuollon toimitiloja, Salmivirta kertoo tiedotteessa.

Työtilojen suunnittelun tueksi on hankittu tilasuunnittelijan palveluita sekä osallistettu henkilökuntaa muun muassa kyselyillä ja työpajoilla. Tukena työtilojen suunnittelussa on ollut myös tilapalveluiden henkilökunta.

Tilatarpeen kattavan ja laajan selvityksen perusteella Raisiontori 7:ssä on päädytty monitilatoimistoa muistuttavaan ratkaisuun. Toimistossa kaikilla on omat työpisteet sekä erilaisille työtehtäville on omat tilansa, esimerkiksi asiakastapaamisia ei enää pidetä omissa työhuoneissa, vaan niille osoitetuissa erillisissä neuvotteluhuoneissa.

Turun Seutusanomat