Tiia Karonen edustaa Turun seutua Koko Suomi leipoo -ohjelmassa

Leivontateltassa uusia trendejä ja nostalgisia tunnelmia

Tiia Karonen Koko Suomi leipoo
Littoislainen Tiia Karonen kilpailee kotileipureille suunnatun Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannella kaudella. Kuva: Saku Tiainen.

Suomen parasta kotileipuria etsivän ohjelman kahdeksannella kaudella kilpailijoiden osaaminen niin reseptien kuin koristelunkin osalta on kovatasoista.

RUOKA. Littoislainen Tiia Karonen on mukana Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannella kaudella. Kaksi ensimmäistä jaksoa, MTV3-kanavalla 14.9. esitetty sekä tänään 21.9. esitettävä, ovat katsottavissa myös MTV Katsomossa. Ensi viikolla näytetään jakso, jossa kymmenen jatkoon päässyttä kilpailijaa jatkavat leivontaurakkaansa kotimaisten klassikkojen parissa.

Ainoana Turun seutulaisena osallistujana Karonen lähti hetken mielijohteesta kisaamaan parhaan kotileipurin tittelistä.

– Muutamia Koko Suomi leipoo -kausia oli tullut katsottua aiemmin. Sitten kun kuulin pääseväni mukaan, niin piti katsoa edellisten kausien jaksoja uudelleen kuvauksiin valmistautuessani, kertoo Karonen.

Itseoppinut leipuri on viihtynyt harrastuksen parissa 20-vuotiaasta alkaen. Karonen kuvailee itseään kokeilevaksi leipuriksi. Hän uskoo pärjäävänsä kisassa jo senkin takia hyvin, että hän toimii yleensä paremmin pienen paineen alla.

– Aika tai tarkemmin ajan puute on tietysti pahin juttu, sillä kotioloissa ei yleensä niinkään leivota kelloa vastaan. Kilpailussa pääsee haastamaan itsensä, että mihin sitä pystyykään, kun pitää toimia tiukassa aikataulussa, toteaa Karonen innostuneena.

Tekniset tehtävät haastavat jälleen uuden äärelle, ja taidonnäytetehtävien vaativat vaiheet yllättävät niin katsojat kuin itse leipuritkin.

– Pidän taitoja yllä kokeilemalla uusia reseptejä ja somessa leviäviä leivontatrendejä. Olen viime aikoina valmistanut esimerkiksi monenlaisia muffineja. Toisena erityisenä kiinnostuksenkohteenani ovat erilaiset kakkutekniikat, joita on hauska harjoitella. Niitä tulee ihan koko ajan lisää, Karonen jatkaa.

Ohjelma on kuvattu Espoon Backbyn kartanossa, jonka pihalle pystytetyssä leivontateltassa nähtiin menneenä kesänä niin uusia leivontatrendejä kuin nostalgisia tunnelmia. Teemoissa muun muassa luonnon antimet ja suomalaisuus olivat tänä vuonna vahvasti läsnä.

– Onneksi superhelteitä ei osunut juuri kuvausviikoille, niin teltan lämpötila pysyi siedettävänä. Kaikkein parasta ohjelmassa on osallistujien porukka, jonka keskuudessa vallitsi hyvä tunnelma, Karonen kehuu.

Koko Suomi leipoo -ohjelman juontajana jatkaa tuttuun tapaan Anne Kukkohovi ja leipomukset maistelee ja paremmuusjärjestykseen asettelee tuttu kaksikko Markus Hurskainen ja Toni Rantala.

Tiia Karosen matkaa kilpailussa voi seurata hänen Instagram-tilillään @taikakakku.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Koko Suomi leipoo S8 Markus, Anne ja Toni
MTV3:n Koko Suomi leipoo -ohjelman juontaja Anne Kukkohovi sekä tuomarit Markus Hurskainen ja Toni Rantala. Kuva: Saku Tiainen.