Paimion teatterin Tähkäpää vihdoin ensi-iltaan

”Jes, ensi-ilta koittaa viimein!” hihkuvat Paimion teatterin Tähkäpää-fantasiamusikaalin työryhmäläiset. Kuva: Mira Lattu.

TEATTERI. Pitkä odotus palkitaan viimeinkin, kun parrasvaloihin astelee Paimion teatterin Tähkäpää-fantasiamusikaali mielenkiintoisine hahmoineen. Perjantaina 23. syyskuuta ensi-iltansa vihdoin saava esitys on ohjaajansa Mira Latun mukaan jotain aivan muuta kuin perinteistä Tähkäpää-satua lukeneet voivat odottaa.

– Kyseessä on paimiolaisen Hanna Marjaanan käsikirjoittama versio alkuperäisen sadun pohjalta. Ei tarvitse olla prinsessasatujen ystävä pitääkseen meidän Tähkäpäästämme, toteaa Lattu.

– Hannan oli tarkoitus alun perin myös ohjata musikaali, mutta esityskauden siirtyessä reilun kahden vuoden verran hän oli estynyt jatkamaan produktion parissa. Otin siis ryhmän ohjattavakseni, jotta pitkään ensi-iltaa odottaneet nuoret näyttelijämme pääsevät vihdoin esittämään tätä upeaa teosta! Lattu lisää.

Lavalla nähdään 24 harrastajanäyttelijää, joista vanhin on 23-vuotias ja nuorin 9-vuotias. Suurin osa heistä on paimiolaisia, mutta on mukana jokunen harrastaja naapurikunnistakin.

– Olemme saaneet ihanasti mukaan sekä teatteriharrastuksen vasta aloittaneita että konkareita, jotka ovat esiintyneet joko täällä Paimiossa tai sitten jossain muussa teatterissa ennen, Lattu kertoo.

Paimion teatterin kantaesityksessä kuullaan Merita Seppälän säveltämää musiikkia, jossa tanssitaan ilkikuristen peikkojen tahtiin sekä tunnelmoidaan mahtipontisten balladien parissa.

Paikallisten tekijöiden Tähkäpäästä löytyy herkkyyttä, naurua, surua ja riemua. Veikeässä hahmokavalkadissa nähdään taianomaisen päähenkilön rinnalla muitakin vähintään yhtä maagisia tyyppejä, kuten äiti, isä, vegaani lohikäärme, flegmaattinen prinssi, peikkoja ja kyläläisiä.

– Koko perheelle sopivassa fantasiamusikaalissa on myös jännitystä ja aiheita, jotka avautuvat eri-ikäisille katsojille eri tavalla. Huumoria ja tarttumapintaa nykypäivään tuovat monet viittaukset, joissa riittää pureksittavaa aikuiskatsojille, Lattu sanoo.

Lippuja voi hankkia joko Lippupisteestä tai suoraan teatterilta sähköpostitse pt.nutellat@gmail.com.

– Hartaana toiveenamme on, että mahdollisimman moni lähtisi katsomaan kauan valmisteltua musikaaliamme. Nykyisin ihmiset jättävät päätöksen helposti viime tippaan, joten tarjoamme mahdollisuuden tulla kysymään yksittäisiä lippuja vielä ovelta, Lattu jatkaa.

Esityskausi: 23.9. – 13.10.2022

Katariina Mäkinen-Önsoy