Nälkäpäivän lipaskeräys on käynnissä – netin kautta voi osallistua lokakuun loppuun saakka

Nälkäpäivän lipaskeräys on käynnissä torstaista lauantaihin. Digikeräys Suomen Punaisen Ristin sivuilla jatkuu lokakuun loppuun asti. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää / SPR.

HYVÄNTEKEVÄISYYS. Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Lipaskeräys toteutetaan tänä vuonna 22.–24. syyskuuta ja digikeräys jatkuu lokakuun loppuun saakka SPR:n sivuilla.

Suomessa Nälkäpäivä-varoilla autetaan äkillisissä onnettomuustilanteissa, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä. Ulkomailla varoilla autetaan luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja.

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys alkoi tänään. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää / SPR.

Vuoden 2021 aikana Varsinais-Suomen piirin alueella Punainen Risti on ollut mukana auttamassa yhteensä 12 äkillisessä onnettomuustapahtumassa. Näissä tilanteissa katastrofirahaston varoja on käytetty kotimaan apuun noin 8 500 euroa. Kotimaan apu on sekä aineellista apua että henkistä tukea, jota voidaan antaa silloin, kun henkilöä kohtaa äkillinen onnettomuustilanne, esimerkiksi tulipalo.

– Viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella oli kolmen kampanjapäivän aikana liikkeellä yli 800 lipaskerääjää ja lipaskeräyksellä kerättiin yli 70 000 euroa apua tarvitsevien auttamiseen. Kerääjä tarvitsee vain kuvallisen henkilötodistuksen ja hetken aikaa. Kerääjänä olet auttaja ja saat itsellesi hyvän mielen, kannustaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.

Paikallisia Nälkäpäivän keräystapahtumia järjestetään torstaina, perjantaina ja lauantaina SPR:n paikallisyhdistysten toimesta Kaarinassa, Kustavissa, Laitilassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Paraisilla, Pyhärannassa, Raisiossa, Ruskolla, Sauvossa, Taivassalossa, Turussa ja Uudessakaupungissa esimerkiksi toreilla ja kauppojen edustoilla. Lisätietoa tapahtumista täällä.

Turun Seutusanomat