Naantalissa alkoivat Teersalon yhteysalusliikenteen laiturin rakennustyöt

Naantalin Teersalossa alkavat yhteysalusliikennelaiturin rakentamistyöt. Kuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus.

NAANTALI. Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Naantalin Teersalossa lauttasataman alueella uuden yhteysalusliikennelaiturin rakentamistyöt. Rakennustyöt kestävät vuoden 2023 toukokuuhun saakka. Uusi Teersalon yhteysalusliikennelaituri rakennetaan nykyisen laiturin paikalle. Yhteysalusliikenne siirtyy työn ajaksi väliaikaiselle paikalle. Rakennustyöt aiheuttavat muutoksia satama-alueen liikennejärjestelyihin. Pahoittelemme rakennustöiden aiheuttamia haittoja tielläliikkujille.

Laiturin rakennustyöt aloitetaan tällä viikolla työmaan perustamisella ja vanhan laiturin purkutöiden aloituksella. Pian näiden työvaiheiden jälkeen aloitetaan uuden laiturin perustuskasuunien rakentaminen satama-alueella.  Rakennustöihin kuuluu lisäksi ponttoneista tehtävä kylkilaituri, teräksinen kulkuramppi sekä kulkuramppien uusiminen venelaitureille. Uusi laituri pyritään saamaan liikenteelle vuoden 2023 toukokuussa. Siihen saakka liikennöidään väliaikaiselta paikalta, mihin kulku tapahtuu Teersalon Rantaklubin takaa. Tämän jälkeen tehdään väliaikaisen paikan purkutyöt, jotka jatkuvat kesäkuun 2023 loppuun. Palvan lossi liikennöi koko ajan normaalisti omalta paikaltaan.

Nykyinen noin 50 vuotta vanha Teersalon yhteysalusliikenteen laituri on erittäin huonokuntoinen ja se on tullut elinkaarensa päähän.

Rakennustyöt aiheuttavat jonkin verran muutoksia satama-alueen liikennejärjestelyihin. Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Kreate Oy.

Turun Seutusanomat