Lemust leippä -markkinat Maskussa lauantaina

Lemun urheilukentällä ja urheilutalolla on taas markkinahumua tulevana lauantaina. Kuva: Ragip Önsoy / Seutusanomien kuva-arkisto.

MASKU. Lemust leippä -markkinat järjestetään lauantaina 10. syyskuuta klo 12–15 Maskussa Lemun urheilutalolla ja urheilukentällä.

Ohjelma lavalla alkaa hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Aki Simolan puheella, jonka jälkeen kuullaan markkinaemännän Terhi Jokilan esiintyminen.

Loimaalta tapahtumaan saapuva Ämmät äänessä -trio kapuaa lavalle mukanaan vaihteleva repertuaari soittimia, joihin kuuluvat muun muassa kannel, kontrabasso, pyykkilauta ja puulusikat. Ämmät äänessä tuunaa perinnettä niin musiikissaan kuin pukeutumisessaan, eikä ota itseäänkään niin vakavasti. Luvassa on iloista menoa, kansanmusiikkia, trion omaa tuotantoa sekä ikivihreitä.

Sisällä urheilutalossa on tarjolla kirjaston poistokirjojen myyntiä sekä Taidetta ja Kattauksia, joka tuo markkinoille Myrsky, Wisteria ja Syksy -kokonaisuudet. Osastolla on myös myyntipiste taiteelle ja keramiikalle. Maalaukset: Johanna Karvonen, keramiikka: Marjo Heinonen-Tuomi ja Hanna Kurikka.

Markkinatorilla on ohjelmassa muun muassa sienineuvontaa, grillimakkaraa, muurinpohjalettuja, hernekeittoa, kotiseutuyhdistyksen esinearvaus, keppihevosia, puujalat, ongintaa, poniratsastusta, arpajaisia, makkaraperunoita,  moottoripyöriä sekä tietysti Lemun leipää. Markkinat huipentaa kello 14.30 palkintojen jako (mm. lukevin lomalainen).

Paikalla myös Lemun VPK ja SPR:n EA-päivystys. Liikenteen ohjauksesta huolehtii Lions club Lemu-Askainen.

Turun Seutusanomat