Kauppatorin avajaiset alkavat Turun Tähden -suurkonsertilla

Torilla tavataan

Turun Tähden -suurkonsertista vastaavat Mari-Sanna Saaristo, Janne Uoti ja Ville Mäkilä sanovat, että Turun Kauppatorin avajaisten viestinnässä käytetään hyvin kuvaavaa "Torilla tavataan" -lausahdusta. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Pääsymaksuttomassa hyväntekeväisyyskonsertissa lavalle nousevat vuosien varrelta tutut Turun Tähdet. Lisäksi Turun Walk of Famelle julkistetaan tapahtuman yhteydessä viisi uutta tähteä.

TURKU. Aurajoen Nuorkauppakamari, Lahjoituspalvelu AuttamisestaArkea.fi ja Turun kaupunki järjestävät Turun Tähden -hyväntekeväisyyskonsertin 17. syyskuuta. Tapahtuma starttaa näyttävästi Turun Kauppatorin avajaisjuhlallisuudet, joita vietetään viikon ajan 24.9. asti.

Turun Tähden projektipäällikkö Janne Uoti sanoo, että jokainen yhteistyötaho on tapahtuman toteuttamisen kannalta erittäin tärkeä.

– Hyväntekeväisyyttä ja tunnettujen artistien musiikkia yhdistäviä tilaisuuksia ei täällä ole aiemmin järjestetty tässä laajuudessa. Suurkonsertin onnistuminen on tulosta monen tekijän saumattomasta yhteistyöstä, jossa jokaisella on oma vastuualueensa, Uoti kiittelee.
– Tämänkaltainen yhteinen ponnistus avaa ovia myös yhteistyölle jatkoa ajatellen, Uoti lisää.

Auttamisesta Arkea on suomalaisia kansalaisjärjestöjä samoille sivuille kokoava verkkoalusta.

Palvelun kautta hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen on helppoa ja turvallista.

– Avun tarve on yhteiskunnassa kasvanut ja tulee kasvamaan edelleen. Samalla kansalaisjärjestöjen varainhankinta on murroksessa ja valtion rahoitus laskusuunnassa, toimitusjohtaja Ville Mäkilä taustoittaa hyvien tekojen verkkopalvelun perustamista.

Konsertin tuottaja Mari-Sanna Saaristo toimii vaikuttamistyön johtajana Auttamisesta Arkea -palvelussa. Palvelun ensisijaisena tehtävänä on tuottaa hyvää yhteiskuntaan sekä toimia kotimaisten kansalaisjärjestöjen rahankeräyksen käytännön toimeenpanijana.

– Tempaukseen mukaan lähteneet julkisuuden henkilöt ovat olleet otettuja, kun he saavat tuoda panoksensa hyväntekeväisyystapahtumaan. Samalla saamme tuoda yhdessä esiin tätä tärkeää Kauppatoriamme, joka vihdoin juhlii remontin jälkeisiä avajaisiaan. Turun tähdenhän tätä Turun Tähden -tapahtumaa tehdään, Saaristo toteaa.

Hyvää tekevässä konsertissa esiintyy Turun Walk of Fame -tähden eli Turun Tähden jo aikaisempina vuosina saaneita musiikkialan ammattilaisia.

Lavalle nousevat Darude, Tommi Läntinen, Robin Packalen, Vilperin Perikunta ja Pepe Willberg, sekä tänä vuonna tähden saajaksi ehdolla oleva Mira Luoti.

– Tilaisuudessa nähdään myös videotervehdys oopperalaulaja Karita Mattilalta, joka olisi mielellään tullut paikan päälle, mutta ei päässyt juuri käynnissä olevan maailmankiertueensa takia, Mari-Sanna Saaristo kertoo.

Konsertin yhteydessä paljastetaan neljä uutta Walk of Fame -tähteä, jotka edustavat urheilu, elinkeinoelämä, viihde ja taide -kategorioita. Lisäksi edesmenneelle poliitikko Ilkka Kanervalle on nyt myönnetty postuumisti oma kunniatähti Turun Walk of Famelle.

– Uudet Tähdet saavat valita AuttamisestaArkea.fi:n kautta hyväntekeväisyyskohteen, jolle lahjoitetaan 2 000 euroa. Muut Tähdet valitsevat kohteen, jolle lahjoitetaan 1000 euroa vastaavalla tavalla. Lahjoituksia on tällä hetkellä koossa 24 000 euron verran ja hyväntekeväisyyskohteita on mukana yhteensä 230, Ville Mäkilä Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelusta sanoo.

Uuden Kauppatorin avajaisjuhlaa vietetään lauantaina 17.9., ja juhlallisuudet jatkuvat koko viikon päivittäin vaihtuvilla teemoilla.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Turun Tähden 2022 (@turuntahden) jakama julkaisu

Tiesitkö?

♥ Turun Tähden -palkinto on tunnustus, joka myönnetään turkulaisuutta taiteen, viihteen, urheilun tai elinkeinoelämän saralla positiivisella tavalla tunnetuksi tehneelle henkilölle tai ryhmälle.

♥ Turun Tähden -suurkonsertti järjestetään Kauppatorin avajaisviikon aloituspäivänä lauantaina 17.9. kello 16–18 uuden torin päälavalla.

♥ Turun Tähden 2022 -raatiin kuuluvat Elina Kanerva (Ilkka Kanervan muistotähden vastaanottaja), Patrick Anckar (BNI – Maailman suurimman liike-elämän suositusorganisaation puheenjohtaja), Sini Häkkinen (Turun liikuntalautakunnan puheenjohtaja ja entinen urheilija), Heli Järvelä (Turku Centerin toiminnanjohtaja), Markus Kalmari (Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja), Timo Ketonen (pitkän linjan yrittäjä), Robin Packalen (laulaja ja Turun Tähden 2014 -tunnustuksen saaja), Timo Palvianen (Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja), Marjukka Parpola (ex-kansanedustaja ja tapahtumakoordinaattori), Mikko Rantanen (Turun Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja), Pyry Kangas (Aurajoen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja) ja Petri Tähtinen (Kirjan talo toiminnanjohtaja).

♥ Turun Tähden 2022 -ehdokkaat ovat Lucas Hradecky, Pekka Hyysalo, TPS ja Susanna Tapani (URHEILU), Heikki Salmela, Marjo Sjöroos, Sakari Alhopuro ja Mikko Kodisoja & Ilkka Paananen (ELINKEINOELÄMÄ), Mira Luoti, Lola Odusoga, Teemu Brunila ja Jaakko Salovaara (JS16) (VIIHDE) sekä Benito Casagrande, Esko Valtaoja, Kaj Stenvall ja Karin Ehrnrooth (TAIDE).