Energianeuvontaa tarjolla Mynämäessä

Mynämäessä järjestetään energiatapahtuma. Kuva: Seutusanomien arkisto.

Valonian energianeuvonta vastaa varsinaissuomalaisten kuluttajien kysymyksiin energiatehokkuudesta ja uusiutuvan energian hyödyntämisen vaihtoehdoista.

MYNÄMÄKI. Mynämäen Seudun Pienkiinteistöyhdistys ry ja Hinku-hanke järjestävät energiaillan Mynämäen kunnanviraston auditoriossa keskiviikkona 28. syyskuuta kello 18–20. Tilaisuus on kaikille avoin, eikä vaadi ilmoittautumista.

Tilaisuudessa on paikalla Valonia energia-asiantuntija Liisa Harjula, joka avaa näkökulmia asumisen energiankulutuksesta ja laitteiden hankinnasta sekä lämmityksestä ja lämmitystapavalinnoista.

Verkkoon kytkettävistä aurinkovoimaloista, joita voi asentaa jokaiseen taloon sähkönkulutuksesta tai kattotyypistä riippumatta, saapuu puhumaan mynämäkeläisen Sähkö-Oskari Oy:n Antti Punta. Toisena paikallisena yrittäjänä tapahtumassa on mukana Kalliokaivo Oy:n Jouni Lehtonen, joka esittelee maalämpöratkaisuja.

Mynämäki on kuulunut vuodesta 2008 alkaen HINKU – Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankekuntiin, jotka ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Valonia toteuttaa alueellista energianeuvontaa Varsinais-Suomen alueella Energiaviraston rahoituksella. Tavoitteena on edistää energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian hyödyntämistä neuvonnan keinoin. Maksutonta energianeuvontaa tarjotaan kuluttajille, kunnille ja pk-yrityksille. Energianeuvonnassa hyödynnetään pääosin Motivan energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian työkaluja ja materiaaleja.

Katariina Mäkinen-Önsoy