45. Rantaralli ajetaan Mynämäen ympäristössä 1.10.

MOOTTORIURHEILU. Historic Rally Trophy ‐sarjan viimeinen eli seitsemäs osakilpailu järjestetään Mynämäessä ja lähikunnissa Naantalin Seudun Urheiluautoilijat (NaSU) ry:n isännöimänä. Lauantaina 1. lokakuuta ajettavassa Kasitien Katsastus XLV Rantarallissa on historic‐sarjan lisäksi myös kilpa‐autoja tasanopeusluokassa, Kuplapaja‐ sekä BMW‐rallisarjoissa. Kaiken kaikkiaan ralliin on ilmoittautunut 117 autokuntaa.

Kilpailukeskuksena toimii Mynämäen lukio, jossa sijaitsee myös kilpailun lähtö ja maali. Erikoiskokeet kulkevat Laitilan, Maskun, Mynämäen, Nousiaisen, Uudenkaupungin ja Vehmaan alueilla.

Pääyhteistyökumppanina toimii vuonna 2010 perustettu mynämäkeläinen Kasitien Katsastus Oy, joka on yksityinen, ketjuriippumaton katsastusalan yritys. Nykyaikainen, varta vasten katsastustoimintaa varten rakennettu katsastusasema, sijaitsee valtatie 8:n varrella, Roukkulin teollisuusalueella.

Naantalin Seudun UA ry:n kanssa Kasitien Katsastus on tehnyt yhteistyötä jo vuosia, sillä Rantarallin katsastukset on suoritettu Mynämäessä jo vuodesta 2014. Yhdessä tekeminen on sujunut niin hyvin, ettei yrittäjä Sami Kompuisen tarvinnut kauaa miettiä uudelleen yhteistyökumppaniksi lähtemistä.

Rallin nimessä oleva roomalainen numero XLV tarkoittaa sitä, että nyt ajettava kilpailu on järjestyksessään jo 45. Rantaralli.

Rantarallin ja NaSUn väki ovat iloisia päästessään jälleen tekemään rallia näille seuduille. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 59 kilometriä.

Turun Seutusanomat