Varsinais-Suomen suurin pyöräilytapahtuma saa viikonloppuna seurakseen messutapahtuman

Turku Touring Pyöräilytapahtuma vaikuttaa liikenteen kulkuun sunnuntaina

Luvassa on koko perheen hauska pyöräilyteemainen viikonloppu, jossa on monenlaista nähtävää ja koettavaa.

PYÖRÄILY. Turun Urheiluliiton pyöräilyjaosto järjestää Turku Touring Pyöräily -kuntotapahtuman 14. elokuuta Varsinais-Suomen alueella. Tapahtumakeskuksena toimii Turun Tuomiokirkkotori, ja reitit kulkevat Turun, Raision, Naantalin, Maskun, Nousiaisten, Mynämäen, Vehmaan, Ruskon, Auran sekä Liedon kuntien alueilla.

Koko perheen reipas ja hyväntuulinen Turku Touring Pyöräily on Varsinais-Suomen suurin pyöräilytapahtuma, johon ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät aktiiviharrastajista työmatkapyöräilijöihin. Tapahtumaan odotetaan yhteensä noin 1 000 osallistujaa.

Turun Vanhalla Suurtorilla järjestetään uusi pyöräilyn suurtapahtuma, Turun Pyörämessut, 13.–14. elokuuta. Ulkoilmamessut toteutetaan kaikille avoimena tapahtumana, joka on täynnä erilaista pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa.

Lauantaina messujen ohjelmassa on kello 10–18 muun muassa pyöräilyaiheinen idea- ja innovaatiokilpailu, humoristisesti nimetty Suomen Suurin Pyöräpiknik, tarkkuusajokilpailu, vauhdikkaita BMX-näytöksiä, lasten pyörätapahtuma ja pyöränkorjauspaja.

Sunnuntaina pyöränkorjauspaja jatkuu, BMX-näytösten lisäksi nähdään hurjia Bike Trial -taidonnäytteitä, järjestetään ideakilpailun palkintojenjako ja paljon muutakin ohjelmaa lavalla. Kumpanakin päivänä messuilla on vetonaulana nähtävissä ja ihmeteltävissä myös erikoinen isopyöräinen ja ajokuntoinen vanhanaikaisen High Wheel -pyörän kopio.

Lasten pyörätapahtuma Nalle Minitour järjestetään lauantaina kello 12–15 Turku Touringin (TuUL), Turun kaupungin ja Turun Pyörämessujen yhteisenä projektina Katedralskolanin sisäpihalla aivan Vanhan Suurtorin vieressä. Lapsille on luvassa pyöräilyn taito- ja temppurata, joka vaatii leikkimielisyyttä ja vähän harjoitteluakin.

Ohjelmalavalla lauantaina ovat teemoina muun muassa Turun kaupungin pyöräilyhankkeet ja pyöräilyn edistäminen, Turun Polkupyöräilijät, Visit Turku Archipelago ja Team Rynkebyn Ranskan matkan kuulumiset.

Sunnuntaina emeritus arkkipiispa John Wikström tulee kertomaan pitkäaikaisesta pyöräilyharrastuksestaan ja Turun Urheiluliitto, Turun kaupunki ja Valonia näkemyksiään pyöräilyn tulevaisuudesta ja kehittämisestä.

Turun Pyörämessut syntyi Sytytä Turku -innovaatiokilpailun voiton myötä ja toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa ja siitä on tarkoitus luoda vuosittainen perinne.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Turun liikennekeskus tiedottaa

• Turku Touring Pyöräily- kuntatapahtuma aiheuttaa viivästyksiä liikenteen kulkuun Turun keskustan alueella sunnuntaina 14.8. kello 8–19 välisenä aikana. Tapahtumakeskus sijaitsee Tuomiokirkkotorilla, jossa sijaitsevat sekä lähtö-, että maalialueet.

• Turku Touringin reitit kulkevat Turusta Lietoon, Auraan ja Ruskolle sekä Raisioon, Naantaliin, Maskuun, Nousiaisiin ja aina Mynämäen kautta Vehmaalle.