Sauvon Marjaniemen frisbeegolf-radan rakentamiseen vauhtia testamenttirahastosta

Keskelle kaunista saaristoa rakentuvalle frisbeegolf-radalle 5 000 euron määräraha Sauvon kunnan saamista perintörahoista.

SAUVO. Sauvon Marjaniemen toimintayhdistys ry on heinäkuussa uurastanut frisbeegolf-radan rakentamiseksi merelliselle virkistysalueelle. Frisbeegolf-rata tulee valmistuessaan olemaan kaikkien kuntalaisten ja kesäasukkaiden käytössä.

Hanke lähti kunnolla liikkeelle, kun Sauvon kunnanhallitus päätti kesäkuun lopulla pitämässään kokouksessa käyttää perintörahoista 5 000 euroa Marjaniemen frisbeegolf-radan rakentamiseen.

Varat frisbeegolf-ratahankkeeseen siirretään Virtasen ladon lähistölle suunnitellusta rantalentopallokenttähankkeesta, joka ei ole toteutumassa aiemmin päätetyn mukaisesti. Näin ollen kokonaiskustannuksiltaan melko pienenä hankkeena frisbeegolf-radan toteuttaminen on mahdollista toteuttaa nopeallakin aikataululla. Sen sijaan Sauvon kunnassa on tultu siihen tulokseen, että Varsin Hyvä ry:n Leader-rahoituksella hanketta ei ole kustannustehokasta toteuttaa.

Sivistyslautakunnan kuluvan vuoden talousarviossa oli jo olemassa 3 000 euron suuruinen määräraha Marjaniemen virkistysalueen frisbeegolf-radan (9-maalinen väylä) toteuttamiseen yhteistyössä Marjaniemen toimintayhdistyksen kanssa. Yhdistys on lupautunut tekemään osan töistä talkootyönä.

Sauvon kuntaan perustettu perintötyöryhmä on useamman kerran kokoustanut valtionkonttorilta haettujen kolmen eri kuolinpesän omaisuuden käyttötarkoituksista. Käyttötarkoitusperusteluissa on mainittu, että kunta käyttää omaisuuden kuntalaisten liikunta- ja kulttuuripalvelujen kehittämiseen sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen, edistämiseen ja mahdollisuuksien parantamiseen.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

• Sauvon kunta on saanut testamentattuja varoja, joita on tarkoitus käyttää kuntalaisten virkistys- ja kulttuuritoimintaan. Perintörahoista osa (6 000 euroa / vuosi) on päätetty käyttää vuosittain järjestettävään Innovatiiviset tapahtumat -ideakilpailuun, jolla kunnan alueelle saadaan erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

• Tämänvuotinen Innovatiiviset tapahtumat Sauvossa -ideakilpailu on käynnissä ajalla 1.–30. syyskuuta kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.