Ruissalon Tapahtumatelakalla käytettyjen veneiden myyntinäyttely

Ruissalon Tapahtumatelakalla on loistavat puitteet Veneet Esillä -myyntinäyttelylle. Kuva: Active Expo Oy.

VENEILY. Veneet Esillä -tapahtuma valtaa Turun Ruissalon Tapahtumatelakan 2.–4. syyskuuta. Käytettyä venettä myymässä tai ostamassa olevia hemmotellaan loppukesästä vielä ainakin yhden myyntinäyttelyn verran.

– Venemarkkinat ovat olleet todella erikoiset viimeiset kolme vuotta. Korona-aika kiihdytti venekauppaa huomattavasti, kaupaksi meni lähes kaikki mahdollinen, nyt ollaan palaamassa takaisin normaaleihin myyntimääriin. Tosin nyt komponenttipula vaikeuttaa kaupankäyntiä. Eli kun uusia veneitä ja moottoreita ei ole saatavilla, niin käytetyn veneen
ostaminen on ollut oikeastaan ainoa vaihtoehto, toteaa Veneet Esillä -myyntinäyttelyjä järjestävän naantalilaisen Active Expo Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Levanto.

Ville Haapio Suomen suurimmasta venevälitysyrityksestä, Blue Ocean Oy:stä, on samaa mieltä Levannon kanssa markkinatilanteesta. Haapion mukaan markkinoilla on lisäksi näkynyt varovaisuutta sodasta ja korkojen nousupuheista johtuen.

– On selvää, että koronan aikana venealalla tapahtui ylikuumenemista ja sillä on vaikutuksia tuleviin vuosiin. Todennäköisesti veneitä tulee lähiaikoina myyntiin jonkin verran enemmän kuin mitä kysyntää on ja sillä tietenkin on vaikutusta hintatasoon. En lähtisi silti maalailemaan mustia pilviä taivaalle. Laadukas tavara menee aina kaupaksi, kunhan hintataso on oikea ja näin on ollut aina, siinä mielessä tämä ei ole poikkeustilanne, Haapio toteaa.

Näyttelyveneille ei ole asetettu tarkkoja kriteerejä iän tai hinnan mukaan, vaan kaikenlaiset veneet ovat tervetulleita näyttelyyn. Aikaisemmissa tapahtumissa noin puolet veneistä on ollut yksityisten henkilöiden ja puolet venevälitysyritysten kalustoa. Kokemukset myyntinäyttelyn toimivuudesta ovat hyviä, noin 20 prosenttia näyttelyveneistä on myyty tapahtuman aikana syntyneiden kontaktien perusteella.

Ruissalo tarjoaa ihanteelliset olosuhteet käytettyjen veneiden esittelyyn. Veneiden lisäksi ranta-alueille on tulossa näytteilleasettajien maaosastoja. Tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton.

Turun Seutusanomat

 

 

Juttua päivitetty 19.8. kello 22.50 Active Expo Oy tiedottaessa,
että Katajanokan vierasvenesatamaan suunniteltu Veneet Esillä Helsinki
-tapahtuma on jouduttu perumaan yhtä aikaa järjestettävien tapahtumien vuoksi.