Isoluodon taisto -purjehduskilpailu ja yleisöpurjehduksia Parattulan rannassa

Kustavin Talonpoikaispurjehtijat ry järjestää kesällä purjehdusleirejä. Kuvat: Juha Erikkilä.

KUSTAVI. Kustavin Talonpoikaispurjehtijat ry järjestää perinteisen Isoluodon taisto -purjehduskilpailun lauantaina 27. elokuuta. Ennen iltapäivän kipparikokousta ja starttia Parattulan rannassa järjestetään yleisöpurjehduksia. Tutustumispurjehduksiin osallistuvilla tulee olla mukana säänmukaiset vaatteet ja omat kelluntaliivit.

Talonpoikaisveneet ovat tutustuttavissa klo 11 alkaen Peterzensin rannassa ja kilpailu käynnistyy Parattulan vanhan lossilaiturin edustalla klo 15.

Vuonna 2010 perustetun Kustavin Talonpoikaispurjehtijat ry:n tarkoituksena on ylläpitää ja edistää saariston kulttuuriperinteitä. Isoluodon taisto -purjehduskilpailulla kunnioitetaan Ruotsi-Suomen ja Venäjän välillä 30.8.1808 käytyä meritaistelua.

Katariina Mäkinen-Önsoy