Paimion Jokipuisto toimii harrastusmessujen keskuksena

Paimion harrastusmessuilla esitellään paikallisia harrastusmuotoja ja -paikkoja. Tapahtuman keskuksena toimii ohjelmaa pursuileva Jokipuiston alue. Kuva: Ragip Önsoy.

Kahden sillan soudun sekä harrastusmessut yhdistävänä tapahtumapäivänä juhlitaan avajaisia muun muassa skeitti- ja skuuttipuistossa sekä Kuntosali Kolinassa. Paimion Pelastakaa Lapset ry viettää kattojärjestönsä satavuotisjuhlia lastenkonsertilla.

PAIMIO. Paimion järjestyksessään toiset harrastusmessut levittäytyvät ympäri kaupunkia 20. elokuuta kello 12–18.  Pääpaikkana toimii Paimion Jokipuisto, mutta myös muissa tapahtumapisteissä eri puolilla Paimiota voi tutustua harrastustarjontaan. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Paimion kaupunki, järjestöparlamentti ja Lions Club Paimio ry.

Ohjelman Jokipuistossa aloittaa kello 12 lastenmusiikkiyhtye Pellekaija Pumin konsertti. Paimion Pelastakaa Lapset ry:n järjestämä konsertti on osa satavuotiaan lastensuojelujärjestö Pelastakaa Lapset ry:n juhlallisuuksia. Iltapäivällä Paimion lasten- ja nuortenteatteri tarjoilee makupaloja tulevasta fantasiamusikaalistaan, Peimarin Koirat ry järjestää Rally-toko näytöksen ja Eläkeliiton Paimion yhdistyksen lauluryhmä esiintyy.

Jokipuistossa nähdään myös muun muassa Voimakas Salin ryhmätuntiesittelyjä, Paimion vammaisneuvoston apuväline-esittelyä, Kuntopeimarin vetämää zumbaa sekä keskiaikainen miekkailunäytös. Loppuhuipennuksena on luvassa Jokipuiston uusimman palvelun eli skeittipuisto PaisKen avajaiset. Tapahtuman aikana pääsee tutustumaan myös Padel Paimion toimintaan.

Etäesittelypisteitä on ainakin Paimion Teatterilla kello 10–12, jossa vietetään avoimia ovia lasten- ja nuortenteatterin Tähkäpää-fantasiamusikaalin harjoitusten merkeissä. Paimion kaupungin kuntosali on siirtynyt Uimahalli Solinan peruskorjauksen ajaksi väistötiloihin Pussitielle, jossa vietetään Kuntosali Kolinan avajaisia kello 10 alkaen

Paimion Pesiksen esittelypiste sijaitsee Tiira-Areenalla kello 10–11.30 ja Paimion Urheilijoiden (PU) mäkijaosto esittelee toimintaansa Varasvuoren mäkikeskuksessa kello 11–15. Mäkikeskuksessa pääsee kokeilemaan mäkihyppyä juuri uusituista juniorimäistä, sekä seuraamaan PU:n junioreiden harjoituksia

Paimion Jokipuistossa on samana päivänä luvassa myös perinteikäs Kahden sillan soutu. Yli 30-vuotisen historian omaava, leikkimielinen soutukilpailu starttaa alkukilpailuilla kello 13. Finaaleita pääsee seuraamaan kello 16 alkaen. Kaupungin verkkosivujen kautta tapahtuva ilmoittautuminen niin soutujoukkueiden kuin myyntipaikkojenkin osalta umpeutuu torstaina 18.8. kello 12.

Tapahtuman nimi juontaa siitä, että alun perin kilpailussa soudettiin Paimiontien sillan ja Vanhan Turuntien sillan välinen matka. 2000-luvulle tultaessa joki on kuitenkin madaltunut niin paljon, että nykyään soudetaan enää pieni matka Vanhan Turuntien sillan suuntaan.

Legendaaristen kahden sillan soutujen jälkeen laitetaan tuttuun tapaan jalalla koreasti. (S)Iltatansseissa Anu Kivelä ja Hellät Miehet tanssittaa juhlakansaa Ravintola Poimarissa iltakahdeksasta eteenpäin aina pikkutunneille saakka.

Katariina Mäkinen-Önsoy