Frisbeegolfin SM-hopeaa maskulaiselle Teemu Lampaiselle: ”Olen todella tyytyväinen, vaikkei voittoa tullutkaan”

Teemu Lampainen jäi kahden heiton päähän kultaa vieneestä Niklas Anttilasta. Kuva: Petri Anttiroiko / SFL.

FRISBEEGOLF.

Frisbeegolfin avoimen luokan Suomen mestaruudet ratkottiin Turun Lausteen radalla 4.–7. elokuuta. Nelipäiväisen kilpailun jälkeen korkeimmalle palkintopallille nousi Vuorelan Veikkojen Niklas Anttila, jonka tulos oli 27 heittoa alle parin. Toiseksi tuli maskulainen, Nousten Frisbeegolfia edustava Teemu Lampainen, joka jäi kahden heiton päähän Anttilasta. Pronssin vei Daniel Davidsson Tampereen frisbeeseurasta.

Monta vuotta frisbeegolfia pelanneelle Lampaiselle Lausteen frisbeegolfpuisto oli jo ennestään hyvin tuttu: hän kuvailee rataa yhdeksi Suomen parhaimmaksi. Varsinkin kakkosväylä on Lampaisen suosikki. Viime viikon kisasuoritustaan hän kuvailee tasaiseksi, vaikka keli olikin vaihteleva.

Heikkoa pelialuetta ei ollut vaan jokainen alue toimi hyvin, hän kertoo.

Sunnuntain finaalikierroksella elettiin jännittäviä hetkiä. Lampainen aloitti vahvasti ja kiri kiinni eroaan ykkösenä olevaan Anttilaan. Pitkään heittäjien välillä oli eroa 1–2 heittoa, kunnes väylä 13 tasoitti tilanteen.

Kaksikko eteni tasatahtiin aina toiseksi viimeiselle väylälle saakka, kunnes väylällä 17 Lampaisen birdie- ja par-putit epäonnistuivat. Anttila taas onnistui heittämään väylällä birdien ja otti kahden heiton johtoaseman Lampaiseen. Viimeisellä väylällä tilanne ei muuttunut, jolloin Anttila voitti toisen Suomen mestaruutensa.

Lampainen sijoittui viime vuoden SM-kilpailuissa sijalle 18. Lausteen kilpailuun hänellä ei ollut suuria odotuksia alkuvuoden loukkaantumisen takia: Lampainen oli kärsinyt liiallisen treenaamisen aiheuttamasta kyynärpään rasitusvammasta ja ennen viime viikkoa hänellä oli pelattuna vasta kaksi kilpailua.

En ollut asennoitunut siihen, että kilpailu menisi noin hyvin. Olenkin todella tyytyväinen, vaikkei voittoa tullutkaan.

Frisbeegolffaajan vuosi jatkuu muutaman viikon levolla, mutta sen jälkeen edessä on muutama pienempi kilpailu sekä kotimaan pro tourin osakilpailu.

Naisten avoimessa voiton vei Valkeakoski Disc Golfin Eveliina Salonen tuloksella 19 yli parin. Hopealle sijoittui Henna Bloomroos Rauman Frisbeesta ja kolmanneksi Heidi Laine Lahden Frisbee Clubista. Bloomroosin tulos oli 24 heittoa yli parin ja Laineen 30 heittoa yli parin.

Salonen oli johdossa päätöskierroksen alkaessa, mutta kilpailun edessä Salosen ja Blomroosin ero oli pienimmillään vain kolme heittoa. Salonen sai kuitenkin otettua kaulaa Blomroosiin toisella puoliskolla, kun Salonen heitti birdien ja parin Blomroosiin pelattua kaksi tuplabogeyta.

Viimeisten väylien aikana Salonen varmisti mestaruuden. Hän otti uransa neljännen henkilökohtaisen SM-kullan naisten avoimessa luokassa. Viimeisin mestaruus on vuodelta 2017.

Liisa Kallio