Yrittäjyys uudisti Julie Wallinin arjen, mutta toi samalla vapautta: ”En vaihtaisi tätä mihinkään”

Yrittäjyys on ollut juuri oikea uravalinta Julie Wallinille. Hänen sylissään on Tedwan toimistokoiranakin toimiva Xante-toyvillakoira.

Yrittäjä ja Länsi-Turunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Julie Wallinille yrittäjyys ei ollut itsestäänselvä vaihtoehto. Se kuitenkin osoittautui juuri oikeaksi valinnaksi.

YRITTÄJÄT.

22-vuotias paraislainen Julie Wallin on toiminut yrittäjänä vuoden vaihteesta saakka. Silloin hän osti kiinteistöalan yrityksen Ab Tedwa Oy:n isältään ja istui toimitusjohtajan paikalle. Vaikka virallisesti omistajanvaihdos tapahtui tammikuussa, on Wallin ollut mukana yrityksessä jo vuosien ajan: ensin työntekijänä siivouksessa ja viimeisen vuoden ajan hallintopuolella. Hänen mukaansa ensimmäiset kuukaudet yrittäjänä ovat sujuneet oikein hyvin.

– Uuteen arkeen on pitänyt totutella ja löytää keskitie työn ja läheisten välillä. Viihdyn kuitenkin hyvin työn parissa ja tykkään olla oma pomoni. Tämä on hyvin vapauttavaa ja saan toteuttaa itseäni sekä olla tekemisissä asiakkaiden kanssa, mikä on todella mukavaa, Wallin kertoo.

Yrittäjyys ei ollut alun perin Wallinin ykkösvaihtoehto oman uran suhteen. Hän kertoo kamppailleensa lukiossa omien tulevaisuudensuunnitelmien suhteen, sillä mikään ammatti ei tuntunut omalta. Hän kuitenkin tiesi haluavansa olla tekemisissä ihmisten kanssa. Idea yrittäjäksi ryhtymisestä tuli Wallinin omalta isältä, joka on itse toiminut pitkään yrittäjänä.

– Nauroin ensin ajatukselle, mutta mitä enemmän sitä ajattelin, niin sitä oikeammalta se tuntui. Olen ollut isän mukana jo lapsena, kun hän kävi laskemassa lippuja alas ja olen pitänyt seuraa toimistolla. Enää en vaihtaisi tätä mihinkään, hän sanoo.

Vaikka Wallin ei rakentanut yritystä nollasta, piti hänen löytää oma tapansa toimia yrittäjänä ja tuoda Tedwaan omat toimintatavat.

– Halusin tehdä tästä yrityksestä omani, sillä olen itsenäinen ja haluan kokeilla uusia asioita omalla tavallani, vaikka yritys onkin ollut aiemmin isäni. Muutin esimerkiksi firman logon kokonaan uudenlaiseksi.

Menneiden kuukausien aikana hän on huomannut, että pärjää työssään eikä oikeastaan tarvitse neuvoja. Nuoresta iästään johtuen niitä kuitenkin tarjotaan.

– Olen nuori nainen ja nuorena täytyy välillä todistella itseään. Ihmiset eivät aina usko minua, joten täytyy olla varma asiastaan. On myös ihmisiä, jotka puhuvat negatiivisia asioita, mutta ne eivät kosketa minua sillä ne eivät ole totta. Päivän lopussa riittää, että olen tehnyt työni hyvin ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Kaikkein hienointa yrittäjyydessä on Wallinin mukaan vapaus toteuttaa itseään ja kokeilla eri asioita. Keneltäkään ei tarvitse kysyä lupaa mihinkään. Oma kokemus on myös nostanut arvostusta muita yrittäjiä kohtaan entisestään.

– Kaikki yrittäjät ovat myös omalla tavallaan rohkeita. He ovat sisukkaita, eikä meitä niin vähällä kaadeta, vaikka välillä tulee hankaluuksia. Yrittäjät sopeutuvat eri tilanteisiin ja keksivät ratkaisun, Wallin sanoo.

Tällä hetkellä hän haluaa keskittyä uuden arjen sisäistämiseen, mutta tavoitteena on myös kasvattaa asiakasmäärää ja saada vakituisia asiakkaita. Toiveita tulevaisuuden suhteen Wallinilla on myös.

– Olisi hienoa, jos tietyn ajan kuluessa minulla olisi työntekijöitä ja asiakkaat olisivat tyytyväisiä edelleen. Olen todella tyytyväinen tähän tilanteeseen ja kiitollinen kaikille, jotka uskovat minuun ja ovat olleet matkassa mukana.

Liisa Kallio