Torimyyntiä, muotinäytös ja Pisi Kyläraitti -kilpailu – Hyvää Vehmaalla -tapahtumassa riittää koettavaa

Hyvää Vehmaalla -tapahtumaa on järjestetty jo monien vuosien ajan. Kuvassa tunnelmia tapahtumasta vuodelta 2015.

VEHMAA.

2. heinäkuuta Vehmaan tapahtuma-aukio täyttyy ihmisistä, kun perinteinen Hyvää Vehmaalla -toritapahtuma järjestetään jälleen kello 11–14. Sen järjestämisessä mukana ovat Vehmaan Yrittäjät, Vehmaan kunta, Vehmaan seurakunta ja Vehmaan maataloustuottajat. Aiempina vuosina tapahtuma on järjestetty jo kesäkuussa, mutta tänä vuonna sen pariin päästään heinäkuun alussa. Tapahtuma on myös ollut tauolla koronapandemian vuoksi.

On ollut todella mukavaa päästä taas pitkästä aikaa olemaan kasvotusten ja järjestämään tätä tapahtumaa. Kaksi vuotta ollut taukoa, ja nyt päästään tekemään taas yhteistyökumppanien kanssa. On harvinaista herkkua, kun näin monet yhdistykset ovat mukana, Vehmaan Yrittäjien puheenjohtaja Aku Seppälä kertoo.

Tapahtuma sisältää monenlaista ohjelmaa. Vehmaan kunta aloittaa kello 11.10 tervehdyksellä, jota seuraa seurakunnan aamunavaus. Kello 12.15 on luvassa Tuula Amberlan esitys ja kello 13 Cool & Classyn muotinäytös. Lisäksi tapahtumassa julkistetaan Vuoden urheilija ja Vuoden nuori vehmaalainen. Tapahtumassa ovat mukana myös muun muassa Vehmaan VPK ja Rautilan VPK, joka järjestää lapsille leikkimielisen sankoruiskusammutuksen. Tapahtuman aikana julkistetaan myös Vehmaan Yrittäjien ja kunnan tekemä yritystaulu, joka pystytetään tapahtuma-aukion laitaan.

Uutuutena ohjelmistoon on tullut Pisi Kyläraitti -kilpailu, joka pohjautuu Amazing Race -ohjelmaformaattiin. Kilpailussa on luvassa vehmaalaisten yhdistysten järjestämiä rasteja, joissa joukkueet pääsevät käyttämään tietoa, taitoa, näppäryyttä ja hieman nopeuttakin. Voittajajoukkueen jokainen jäsen saa itselleen lahjakortin palkinnoksi. Mukaan päästäkseen täytyy kerätä kasaan 3–5 hengen joukkue, jonka jäsenien yhteenlaskettu ikä on kisapäivänä yli 50 vuotta. Kisaan täytyy ilmoittautua etukäteen Vehmaan kunnan nettisivujen kautta.

Kilpailu oli suunnitteilla jo kaksi vuotta sitten, mutta pandemian takia se siirtyi eteenpäin. Mukaan mahtuu enintään 15 joukkuetta, Seppälä sanoo.

Seppälä toivoo, että tapahtumapäivälle osuisi mahdollisimman aurinkoinen ja lämmin sää, joka innostaisi omalta osaltaan ihmisiä saapumaan paikalle – myös Vehmaan ulkopuolelta.

Tapahtumassa on myynnissä hyviä, paikallisia tuotteita ja siellä pääsee nauttimaan kunnon toritapahtumasta. Nyt kun on taas mahdollista kokoontua, niin olisi hienoa, että mahdollisimman paljon väkeä lähtisi mukaan. Täällä ei kuitenkaan kovin usein tapahtumia ole, jossa on näin monia yhdistyksiä mukana.

Liisa Kallio