Viikonloppuna juhlii koko Turun Vanhakaupunki

Turun Vanha Suurtori. Seutusanomien kuva-arkisto / Katariina Mäkinen-Önsoy.

TAPAHTUMAT. Turun tuomiokirkon täyttäessä 722 vuotta 17. kesäkuuta syntymäpäiväjuhlallisuuksiin yhtyy koko Vanhakaupunki.

Turkuseura osallistuu Turun tuomiokirkon synttärijuhlintaan järjestämällä Vanhalla Suurtorilla Turku-aiheisen kirpputoritapahtuman 18. kesäkuuta kello 11–15. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja onnistuneelle kirpputoripäivälle toivottiin jatkoa.

Kirpputorin teemana on Turku – siksi kunkin myyjän toivotaan tuovan myyntiin vähintään yhden Turku-aiheisen tuotteen. Turku-tuotteen puuttuminen ei ole kuitenkaan este osallistumiselle. Tapahtumaan otetaan yhteensä 40 myyjää, jotka sijoitetaan Vanhan Suurtorin alueelle.

Niin kuin kirppiksen ideana on, tapahtuma tarkoitettu vain kierrätetyille tuotteille. Elintarvikkeiden myynti ei ole myöskään sallittua. Tapahtumassa on mukana Turku Kahvilla eli pyörillä kulkeva espressobaari.

Synttäreitä juhlitaan nyt ensimmäistä kertaa koko Vanhankaupungin voimin.

– Haluamme juhlistaa kansallispyhäkköämme isolla porukalla. Turkuseuran ajatus on, että aina kun jollain toimijalla tapahtuu jotain Vanhankaupungin alueella, kaikki ovat mukana, kertoo Suurtorin toimijoiden porukkaa luotsaava Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen.

Turkuseuran Vanhalla Suurtorilla toteuttaman kirpputorin lisäksi Taito Varsinais-Suomi järjestää Brinkkalan sisäpihalla kotimaisen lankatuotannon uutuuksia esittelevän lankatorin.

Käytettyjä lastenvaatteita myyvässä Aarre Turku -putiikissa sekä Turkuseuran kivijalkamyymälässä Föripuodissa on tapahtuman ajan synttäritarjouksia. Juhlaviikonloppuun osallistuvat myös makasiinimyymälä Villat ja Frillat ja Turun Taidehalli.  Brinkkalan Galleriassa on esillä Raision Kamerat ry:n valokuvanäyttely.

Musiikista Brinkkalan sisäpihalla vastaa Poikonen Viitanen Revival. Ensimmäistä kertaa kvartettimuotoisena esiintyvä bändi tarjoilee lauantai-iltaan rouhean kaunista ja hauskaa musiikkia.

Ravintola Teinissä juhlahumua voi jatkaa Tuomiokirkon juhlamenun parissa. Gastropub Löydössä on tarjolla pikkusuolaista ja virvokkeita sekä viihdettä perjantaisen Kesävisan muodossa.

Tuomiokirkon juhlaviikonlopun ohjelma on julkaistu kirkon kotisivuilla.

Turun Seutusanomat