Nostalginen Pumppuasema hauskuttaa Nutturlan Makasiiniteatterin näyttämöllä

Pumppuasemakomission tarkastaja (Virika Varvikko) tulee tervehtimään pumppuaseman hoitajaa (Lasse Silanterä). Kuva: Matias Silmunen.

KESÄTEATTERI. Nutturlan Makasiiniteatterin kesässä on tarjolla ohjaaja Laura Hurmeen mukaan värikästä nostalgiaa ja herkullisia hahmoja, kun ohjelmistoon saadaan Pumppuasema.

Marita Kärkkäisen kirjoittamassa, 80-luvulle sijoittuvassa komediallisessa näyttämöteoksessa työlleen omistautunut pumppuasemanhoitaja saa yllätysvieraita.
– Mitä tapahtuu, kun vuosikausia pumppuasemaa pyörittäneen pumppuasemanhoitajan rutiineja tulee sotkemaan tarkastaja, joka huomaa vikaa siellä sun täällä? Kuinka käynnistää pumppu, joka on murtovarman oven takana ja avain on katkennut lukkoon? Nouseeko sateella vedenpinta niin korkealle, että se aiheuttaa tulvan ja huuhtoo kaupungin alleen? Hurme summaa näytelmän tärkeimpiä kysymyksiä.

Rooleissa ovat Lasse Silanterä, Jouni Hiivola, Virika Varvikko, Elisa Laakso, Riia Bergring, Emiilia Rakkolainen, Riku Kivioja ja Päivi Sandell.
– Lavalla nähdään siis sekä tuttuja kasvoja että uusia tuttavuuksia, Hurme kertoo.

Hahmokavalkadista löytyy niin salaileva päällikkö ja epäröivä postinkantaja kuin epärehellinen tohtori ja retkeilevä perhekin. Siihen kun lisätään katastrofin partaalla oleva pumppuasemanhoitaja sekä kadonnut taloudenhoitaja, niin kesäteatterinäytelmän ainekset ovat kasassa.

Esityskausi: 22.6.–17.7.2022.

Katariina Mäkinen-Önsoy