Taivassaloon suunnitteilla koirapuisto: ”Turvallinen paikka juosta vapaana”

Koirapuistossa koira saa kokea vapautta. Kuvituskuva Saaronniemen koirapuistosta Turusta.

TAIVASSALO.

Taivassalon kunta suunnittelee koirapuiston rakentamista. Sen taustalla on kunnanvaltuutettu ja Taivassalon kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Susanna Merinen (vas.), joka teki aloitteen koirapuiston saamiseksi saaristokuntaan. Idea koirien omasta paikasta tuli taivassalolaisilta.

– Kylillä kävellessä oman koiran kanssa tulee usein koirakamuja vastaan. Jutellessa nousee esiin, että pääsisipä nämä juoksemaan vapaana ja leikkimään yhdessä. Aloin sitten pohtia asiaa. Puhetta koirapuistosta on aiemmin ollut, mutta se on jäänyt puheeksi ja aloitetta ei oltu tehty, Merinen kertoo.

Jos taivassalolaisen tekee mieli viedä koira puistoon, täytyy lähteä Kustaviin, Uuteenkaupunkiin tai Mynämäkeen. Toki monelta voi myös löytyä aidattu piha omasta takaa, mutta Merisen mukaan koirapuiston rakentamista tukee moni asia.

– Taivassalossa jolkottelee ajoittain susia. Koirapuisto olisi turvallinen paikka juosta vapaana, ja se tekisi koirille hyvää kuin myös omistajalle, joka voisi seurata koiran iloa.

Tällä hetkellä Taivassalon rakennetun ympäristön lautakunta tekee selvitystyötä koirapuiston suhteen. Vielä puistolle ei ole löytynyt mahdollista sijoituspaikkaa, mutta sen rakentaminen tapahtuisi mahdollisesti ensi vuonna.

– Kustavin koirapuisto oli toteutettu yhdistyksen hakeman rahoituksen kautta, mutta se ei välttämättä olisi ratkaisu Taivassalossa. Kunnassa on kuitenkin hyvä taloudellinen tilanne, mutta tälle vuodelle on jo lyöty lukkoon monta asiaa, Merinen toteaa.

Hän on hyvin tyytyväinen siihen, että kunta on laittanut koirapuiston suunnittelun alulle ja edistää asiaa. Samaan aikaan valtuutettu tiedostaa, että koirapuisto saattaa herättää kysymyksiä muun muassa siisteydestä ja mahdollisesta meluhaitasta.

– Itse olen valmis osallistumaan talkoisiin ja ylläpitämään siisteyttä, ja tuskin kukaan käy keskellä yötä ulkoiluttamassa koiraansa puistossa. Kaikki koirat eivät myöskään hauku. Kun puisto tulee, niin totta kai sinne tehdään yhteiset pelisäännöt.

Liisa Kallio