Naantalin Lasten Musiikkijuhlilla hieno tapahtumaviikonloppu

Lauantaina 11.6. vietetään Suurta Lastenjuhlaa Naantalin kirkkopuistossa monipuolisen ohjelman parissa. Kuva: Naantalin Pelastakaa Lapset ry.

NAANTALI. Osana käynnissä 7.–18.6. olevia Naantalin Musiikkijuhlia vietetään myös lasten ikiomia musiikkijuhlia. Nelipäiväinen Naantalin Lasten Musiikkijuhlat järjestetään 9.–12. kesäkuuta yhteistyössä Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n, Naantalin museon ja Casa Haartmanin kanssa.

Torstai-illan 9.6. Taikabussi matkustaa -konsertissa koetaan Naantalin Kristoffer-salissa hassuja hetkiä, kun Siina & Taikaradio -orkesteri kutsuu koko perheen bussiretkelle.  Perjantain Metsään-konsertissa puolestaan metsästetään aarretta yhdessä Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! kanssa.

Lauantaina 11.6. perinteisen Suuri Lastenjuhlan kunniaksi kirkkopuistossa leikitään ja nautitaan musiikista. Suuri Lastenjuhla on koko perheen tapahtuma, jonka Naantalin Musiikkijuhlat toteuttaa yhteistyössä Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Pelastakaa Lapset järjestää puistossa monenlaista ohjelmaa, muun muassa pehmoeläinklinikan, muotokuvamaalausta, keppihevosten esteradan, kasvomaalausta sekä tiedenurkan. Ja totta kai jaossa on myös ilmapalloja.

Tilaisuuden juontajana toimii kukas muu kuin itse Pikku Myy. Musiikista vastaa Muumilauluja Trio, jossa esiintyvät Mirja Mäkelä ja Susanna Lukkarinen, laulu, sekä Riitta Paakki, piano. Ohjelmisto koostuu Erna Tauron alkuperäisistä Muumilauluista, jotka Mika Pohjola on sovittanut jazztyyliin. Tekstit ovat Tove Janssonin alkuperäisistä ruotsinkielisistä runoista suomentaneet Kirsi Kunnas ja Vexi Salmi.

Pieni suuri Lasten Musiikkijuhla huipentuu sunnuntaina 12.6., kun Lasten Museopäivä herättää seikkailut henkiin Naantalin museossa ja Casa Haartmanissa.

Naantalin museon Hiilolan puutarhassa lapset voivat osallistua askareisiin ja erilaisiin toimintapisteisiin entisaikojen asumiseen ja koteihin liittyen. Tapahtuma järjestetään ulkotiloissa, joten kannattaa varustautua sään mukaan.

Casa Haartmanissa Luostarinkadulla järjestetään museopäivänä koko perheen taidetapahtuma. Tekemistä ja puuhaa riittää, sillä luvassa on muun muassa taidepaja, origamitaittoa, kuvauspiste sekä museobingo. Myös täällä osa päivän aktiviteeteista tapahtuu ulkona ja näin ollen tapahtumalla on säävaraus.

Suureen Lastenjuhlaan ja Lasten museopäivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

Turun Seutusanomat