Sauvon kirkko 550 vuotta: näyttely, luentoja ja pääjuhlamessu

Sauvon keskiaikainen kirkko on vaikuttava näky.

SAUVO. Kirkollisia esineitä yhdeksältä vuosisadalta -näyttely on avoinna Sauvon kirkossa kirkon tiekirkkokauden aukioloaikoina eli 6.6.–14.8. päivittäin kello 12–16 sekä lisäksi sunnuntaina 28.8. juhlavuoden pääjuhlamessun yhteydessä.

Sunnuntaina 10.7. kello 16 Sauvon kirkonkylän synnystä ja kasvusta luennoi museologi Johanna Lehto-Vahtera. Juhlavuoden luentosarjan aloitti maaliskuussa rakennusmestari Pauli Peltola, joka seurakunnan puolelta johti viimeistä suurta sisätilojen kunnostusta 1970–71. Toukokuisen Sauvon kirkon 550-vuotisjuhlavuoden luennon piti TD Kalle Elonheimo, joka kertoi kirkon nimikkopyhästä Klemens Roomalaisesta sekä seiniä kiertävän uskontunnustusryhmän henkilöistä.

Pääjuhlaa vietetään sunnuntaina 28.8. kello 10, jolloin messun toimittaa Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen seurakunnan papiston avustamana.

Katariina Mäkinen-Önsoy