Aloite uudesta jäähallista takaisin valmisteluun

KAARINA.

Kaarinan kaupunki palautti uuden jäähallin rakentamista koskevan valtuustoaloitteen uudelleen valmisteluun. Aloite oli jo ollut valmistelussa kaupungin teknisessä lautakunnassa, joka esitti kaupunginhallitukselle ja valtuustolle uuden jäähallin kaavoituksen aloittamista. Hanke ei kuitenkaan mahtuisi teknisen lautakunnan lähiaikojen investointeihin vuosille 2023–2025. Tästä syystä kaupunginhallitus päätti, ettei Kaarina ala edistää uuden hallin kaavoitusta ja esitti päätöksen valtuustolle.

Valtuuston kokouksessa valtuutettu Åsa Gustafsson (r.) kuitenkin esitti, että keskiryhmien valtuustoryhmän jättämä aloite palautetaan uudelleen valmisteluun. Valtuutettu Kimmo Hollmén (kesk.) kannatti ehdotusta. Aloite palautui teknisen lautakunnan valmisteluun, sillä kukaan ei vastustanut.

Aloitteen mukaan nykyinen jäähalli ei tue paikallisten seurojen tarpeita kokonsa puolesta. Se on myös sijainniltaan kaukana kouluista, mikä vähentää päiväkäyttöä ja heikentää taloudellista kannattavuutta. Halli vaatii lisäksi lähivuosien aikana merkittäviä korjauksia, kun hallin kylmäkoneiden kylmäaineen käyttö kielletään.

Liisa Kallio