Turun hämähäkkitontin pysäköintialue avataan osittain ensi viikon kuluessa

Turun hämähäkkitontti. Seutusanomien kuva-arkisto.

TURKU. Turun Kaupunginteatterin viereinen, Itäisen Rantakadun ja Volter Kilven kadun kulmassa sijaitseva parkkialue poistettiin käytöstä maaliskuussa turvallisuustoimenpiteenä. Myös osa Volter Kilven kadun varresta aidattiin. Kalliosta tehtyjen tutkimusten ja mallinnusten perusteella osa tontista voidaan ottaa pysäköintikäyttöön.

Hämähäkkitonttina tunnetun pysäköintialueen väliaikaista aidoitusta muutetaan siten, että kallioleikkauksen alla sijaitsevat pysäköintipaikat ovat edelleen rajattu pois käytöstä. Pysäköintialueen suojaksi pystytetään korkeampi ja tiheäsilmäisempi verkkoaita. Kallion korjaussuunnitelman välitavoitteeksi otettiin nykytilanteen tarkastelu ja alueen mahdollisen käyttöönoton tarkastelu. Tarkastelun perusteella määriteltiin kuuden metrin suojaetäisyys kallion ja aidan välille, ja tiheäsilmäisen teräsaidan korkeudeksi kaksi metriä.

Käyttöön otettavien pysäköintipaikkojen määrä arvioidaan tarkemmin aitauksen pystyttämisen yhteydessä. Pyöräpysäköintipaikat palautuvat käyttöön ja myös henkilöautoille saadaan paikkoja pysäköintialueelle. Volter Kilven kadun rajaus ja aitaus säilytetään nykyisellään.

Hämähäkkitontin aitaamistöitä aloitellaan tällä viikolla. Tavoitteena on, että pysäköintialue voidaan avata osittain käyttöön ensi viikon loppuun mennessä.

Kallionleikkausten lujitussuunnitelma on edennyt vaihtoehtoratkaisuiden arvioimiseen. Suunnittelutyö on tarkoitus saada päätökseen 30. kesäkuuta mennessä.

Turun Seutusanomat