Turku tekee Itäisestä Pitkäkadusta pyöräily- ja kävely-ystävällisemmän

Itäiselle Pitkäkadulle voisi tulla esimerkiksi yksisuuntainen pyöräilyväylä. Kuvituskuva Seutusanomien kuva-arkistosta.

LIIKENNE.

Turun kaupunki aloittaa Itäisen Pitkäkadun yleissuunnitelman laatimisen. Sen tavoitteena on löytää kaikkien liikennemuotojen kannalta toimiva ratkaisu, joka mahdollistaisi yksisuuntaiset pyöräilyväylät, kävelijöille paremman ympäristön ja katuvihreän lisäämisen. Suunnittelualue kattaa koko Itäisen Pitkäkadun Martista Kupittaalle Kuninkaankartanonkadulta Lemminkäisenkadulle saakka.

Kaupunki haluaa kuulla myös asukkaita, jotka voivat kertoa kyselyn kautta mielipiteensä kadun nykytilasta ja tulevaisuuden kehitystoiveista. Lisäksi erilliseen karttapohjaiseen kyselyyn voi merkitä muun muassa hankalia liikennepaikkoja ja toiveita istutuksista ja kalustuksista. Kysely on auki heinäkuun loppuun saakka.

Tavoitteena on valmistella yleissuunnitelmavaihtoehdot lautakunnalle päätettäväksi ensi vuoden alussa. Lautakunnan päätöksen pohjalta valmisteltu yleissuunnitelma valmistuu keväällä 2023.

Turun Seutusanomat