Vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikko käynnissä Turussa

Turun pääkirjaston suojaisalla pihalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Seutusanomien kuva-arkisto.

Vauvaviikon keskiviikon 1.6. ohjelmassa muun muassa vauvojen omat museotreffit, muskari, sirkustyöpaja sekä lorumatinea.

TAPAHTUMAT. Turun pääkirjastolla, Wäinö Aaltosen museossa sekä Turun Kaupunginteatterissa 30.5.–3.6. järjestettävän Vauvaviikon toiminta on suunniteltu 0–2-vuotiaille. Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia.

– Vauvaviikko on täynnä erilaisia ihania kulttuuriaktiviteetteja perheen pienimmille. Ohjelmassa on loruilua ja runoilua, vauvateatteria ja museotreffejä ja vaikka mitä muuta elämyksellistä kulttuurikylpyä koko perheelle. Viikon aikana päästään myös musisoimaan, osallistumaan Tanssitan vauvaa -hetkeen sekä Vauvasirkustyöpajoihin. Pihatreffeillä ihastellaan saippuakuplia, maalataan katuliiduilla ja taiteillaan graffitiseinää, innostaa lastenkulttuurin suunnittelija Leena Hiltunen Turun vapaa-ajan palveluista.

Vauvojen kulttuuriviikon aikana Turun pääkirjastossa on tarjolla runohetkiä vaihtuvilla teemoilla ja kaksikielisesti suomeksi ja ruotsiksi. Sanataiteilija Veera Vähämaa vetää vauvojen lorumatinean keskiviikkona pääkirjaston studiossa. Loruilemaan päästään myös perjantaina 3.6. Turun Kaupunginteatterilla kello 11 vauvojen lorulaukassa, jossa kirmaillaan uusien ja vanhojen lorujen tahdissa. Tuokioissa vauvat ja vanhemmat voivat löytää yhteistä rytmiä tuttujen ja turvallisten lorujen kautta.

Turun konservatorion opettaja Annukka Janka-Murros pitää vauvamuskaria pääkirjaston studiossa keskiviikkona ja torstaina.

Sirkustaiteilijoiden Mari Thurénin ja Emma Nivalan ohjaama, 4–12 kuukauden ikäisille suunnattu, vauvasirkustyöpaja on  pääkirjastossa joka päivä kello 9.30. Työpajaan kannattaa pukeutua joustaviin, liikkumiseen soveltuviin vaatteisiin sekä ottaa mukaan oma jumppamatto, jos sellainen löytyy.

Pääkirjastossa sukelletaan perjantaina myös vauvateatterin maailmaan Toukkaset-vauvateatteriesityksissä kello 14 ja 15. Esitys on Hämeenlinnan teatterin ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX:in yhdessä toteuttama kokonaisuus, joka kertoo toukan matkasta perhoseksi. Rauhalliseen ja visuaalisesti runsaaseen ja värikkääseen esitykseen pääsee osa vauvoista  ja vanhemmista osallistumaan perhosen toukkina. Muu vauvayleisö vanhempineen voi seurata esitystä yleisöpaikoilta.

Wäinö Aaltosen museo avaa ovensa joka päivä keskiviikosta perjantaihin vauvojen museotreffejä varten kello 10.30 sekä 13. Museotreffeillä sukelletaan Antti Laitisen valoisaan, luontoteemaiseen näyttelyyn ja näyttelykierroksen päätteeksi työpajassa luodaan taidetta marjoilla ja soseilla maalaten.

Vauvaviikko on täynnä monenlaista kulttuuritoimintaa ja tapahtumakalenterista löytyy varmasti jokaiselle vauvalle mieleistä ohjelmaa. Ulkoilmasta nautitaan kirjastopihalla torstaina 2. kesäkuuta kello 13–15 järjestettävien pihatreffien merkeissä.

Turun Seutusanomat