Musiikkia, urheilua, ruokaa – Turussa edessä kaikkien aikojen tapahtumakesä

Kesä on jälleen täynnä tapahtumia Turussa. Kuva: Pekka Vallila.

TAPAHTUMAT.

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Turussa riittää jälleen menoa aina festivaaleista ruoka-, urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Tuttujen tapahtumien rinnalle nousee myös monta uutta tapahtumaa.

Musiikin ystäviä hemmotellaan tulevana kesänä, sillä Turun kaupungin mukaan luvassa on jopa 13 eri festivaalia. Kruununjalokivi Ruisrockin rinnalle nousee neljä täysin uutta isoa musiikkitapahtumaa: Punk in Drublic vetää väkeä Turun linnan puistoon kesäkuussa, Slipknotin kehittämä raskaan musiikin festivaali Knotfest saapuu ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin elokuussa ja Turku Rock Park tuo raskasta musiikkia Uittamolle heinäkuussa. Summer Rock Turku puolestaan täyttää Turkuhallia myöskin heinäkuussa.

Urheiluhuumaa on myös luvassa kesällä. Paavo Nurmi Games järjestetään jälleen 14. kesäkuuta, mutta lisäksi heinäkuun helteillä on tarjolla muun muassa St Hockey Tour 2.–3. heinäkuuta.

Kesän myötä merelliset tapahtumat saapuvat Turkuun. Jokisataman avajaiset käynnistää Turun merellisen tapahtumakesän, mutta sen lisäksi lapsiperheitä viihdyttää muun muassa Kapteeni kumiankan puuhapäivä 22. toukokuuta ja vauhdin huumasta nauttivat voivat osallistua Aurajoen Wauhtiajoihin 18. kesäkuuta.

Kirkkopuiston terassi aukeaa jälleen 13. toukokuuta. Suomen ensimmäinen vegaaninen katuruokatapahtuma Vegånia ja panimofestivaali Ølfest keräävät ihmiset yhteen 5.–6. elokuuta Vanhalle Suurtorille. Suomalaisten ikisuosikin perunan ympärille kehitetty Neitsytperunafestivaali kesäkuussa on taas ylistyslaulu lähiruualle.

Turun Seutusanomat